Çin'de yolcu uçağı düştü! İçinde 133 yolcu vardı

Çin'de China Eastern Havayolları'na ait, 133 kişi taşıyan Boeing 737 yolcu uçağı Guangşi eyaletinde düştü. Kazanın gerçekleştiği bölgeden gelen ilk görüntülerde dumanların yükseldiği ve yangın çıktığı görüldü. Çin devlet medyası kaza sonrası kurtarma ekiplrinin yola çıktığını duyurdu.

Çin devlet televizyonu, Kunming'den Guangzhou'ya 133 yolcu taşıyan China Eastern Airlines uçağının Guangxi bölgesinde "kaza" yaptığını ve dağlarda yangına neden olduğunu bildirdi. Şimdiye kadar, felaketten kaynaklanan herhangi bir can kaybıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Yerel haberlerde "133 kişiyi taşıyan uçakla irtibat kesildi" denildi.

Çin Devlet Televizyonu'ndan yapılan açıklamada, kazaya karışan jetin Boeing 737 uçağı olduğunu, ölü yaralı sayısının şimdilik bilinmediğini söyledi. Açıklamada "Kurtarma ekipleri yolda" ifadeleri kullanıldı.

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

Çin'de meydana gelen uçak kazası sonrası bölgeden ilk görüntüler geldi. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda kazanın gerçekleştiği yerden dumanlar yükseliyor.

 

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Boeing 737 tipi uçağının hızda ve yükseklikteki ani düşüşünü gösteren veriler yayınlandı.

Çin'de yolcu uçağı düştü! İçinde 133 yolcu vardı

Doğu Çin Havayolları'na ait olduğu öğrenilen uçakta 9 kabin görevlisinin bulunduğu belirtildi.

PİOTLAR ACİL DURUM ÇAĞRISI YAPMADI

B-1791 tescilli uçağın pilotları, kaza öncesinde şu ana kadar alınan bilgilere göre herhangi bir acil durum çağrısı yapmadı.

Uçağın düştüğü bölge şehrin dışında olduğu ve yardıma uzak. Bu sebeple siviller kazadan sağ çıkan varsa erişebilmek için bölgeye ulaşmaya çalışıyorlar.

DÜŞEN UÇAK 2015 MODEL

Düşen B-1791 tescilli Boeing 737-800, Renton’daki imalat hattından 2015’te çıkmıştı. 5453 gövde numarasına ait uçak, 5 Haziran 2015 tarihinde ilk uçuşunu yapmış, test aşamasından sonra China Southern Havayolları’na teslim edilmişti. Uçak 6,8 yaşındaydı.

Çin'de yolcu uçağı düştü! İçinde 133 yolcu vardı ile ilgili etiketler Çin yolcu uçağı düştü
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.