Çin'de vahşi hayvan pazarları yeniden açıldı mı?

Dünya genelinde 34 binden fazla kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs Kovid-19'un çıkışına kaynak gösterilen Çin'deki 'vahşi hayvan pazarı'nın yeniden açıldığı iddialarının asılsız olduğu ortaya çıktı...

İngiliz Dail Mail gazetesi Pekin hükümetinin yasaklamasına rağmen, Çin'de kovid-19'un çıkış adresi olarak gösterilen vahşi hayvan pazarlarının yeniden açıldığını ileri sürmüştü. 

Gazete ülkenin güneyindeki Dongguan kentinde bulunan Daily Mail muhabirinin, pazarlardaki hayvan satışlarının eskisi gibi tekrar faaliyete geçtiğini, fakat yetkililerin artık tezgahların görüntülerinin çekilmesine izin vermediğini ifade ettiğini belirtmişti. 

Çin'de vahşi hayvan pazarları yeniden açıldı mı?

Gazete, Çin'in güneybatısındaki Guilin kentindeki bir başka muhabirin de, yarasaların, yılanların, örümceklerin ve akreplerin hastalıklara şifa niyetiyle satıldığı bir mağazanın reklam pankartının fotoğrafını çektiğini belirterek haberine kanıt olarak göstermişti. 

Ancak İngiliz gazetesinin ortaya attığı bu iddianın gerçeği yansıtmadığı, haberin asılsız olduğu ortaya çıktı. 

Çin'de vahşi hayvan pazarları yeniden açıldı mı? ile ilgili etiketler Çin İngiliz Pekin vahşi hayvan pazarı Daily Mail
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.