Çin'de kripto para yasak mı? Çin kripto parayı neden yasakladı?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak bilinen Çin ekonomisi, kripto paraya yasak getirdi mi? Çin Bankacılık Birliği, finans ve ödeme hizmeti veren kuruluşların kripro para işlemi yapmasını yasakladı. Karar sonrası kripto para birimlerinde sert düşüş yaşandı. Peki Çin'de kripto para yasak mı, neden yasaklandı?

Çin'de kripto para yasak mı merak ediliyor. Dünyanın en büyük ekonomileri arasında gösterilen Çin ekonomisi dün aldığı bir karar ile kripto para dünyasında sert düşüşlere neden oldu. Buna göre Çin'de finans ve ödeme hizmeti veren kuruluşlara kripto para işlemlerine yasak getirildi. Karar sonrası Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para birimlerinde belirgin bir düşüş yaşandı. Peki Çin kripto parayı neden yasakladı?

ÇİN'DE KRİPTO PARA YASAK MI?

Çin, finans ve ödeme hizmeti veren kuruluşların kripto para işlemi yapmasını yasakladı.

Konuya ilişkin olarak Çin Bankacılık Birliği, Ulusal İnternet Finans Birliği ile Ödeme ve Takas Birliği’nden ortak olarak yapılan açıklamada bankalar ve online ödeme kanallarının müşterilerine kripto paralarla ilgili bir hizmet sunamayacağı belirtildi.

Bildiride son dönemde kripto para birimlerinin sert biçimde yükselip düştüğü ve spekülatif işlemlerin arttığı vurgulanarak bu durumun bireylerin varlıklarının güvenliğini tehdit ettiği ve normal ekonomik - finansal işleyişe zarar verdiği ifade edildi.

Bildiride ayrıca kripto para işlemlerinin risklerine değinilerek sanal para birimlerinin ‘gerçek değer’le desteklenmediği, fiyatların kolayca manipüle edildiği ve işlem kontratlarının Çin yasalarınca koruma altına alınmadığı belirtildi.

Çin'in yasak kararı kripto para birimlerine değer kaybettirdi

Çin’in yerel finansal kurumları ve ödeme sistemlerinin kripto para hizmet vermesinin yasaklanmasıyla, Bitcoin yüzde 12’nin üzerinde değer kaybetti.

Bir diğer kripto para birimi Ethereum ise yüzde 15’ten fazla düşüşle 3 bin doların altına çekildi.

Litecoin yüzde 12,9 düşüşle 266 dolardan işlem görürken XRP yüzde 7 düşüşle 1,42 dolara geriledi.

Kripto para birimleri arasında yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen Bitcoin son 7 günde yüzde 31 değer kaybederken, Ethereum yüzde 29,3, Shiba yüzde 57 değer kaybetti.

Kripto para birimlerindeki sert değer kayıplarının ardından, kripto para piyasaları 280 milyar dolar daraldı.

Çin'de kripto para yasak mı? Çin kripto parayı neden yasakladı? ile ilgili etiketler Çin çinde kripto para yasak mı çin kripto parayı neden yasakladı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.