Çin'de emlak ve gayrimenkul krizi derinleşiyor

Çin'de birçok emlak ve gayrimenkul şirketi, iflas tehdidi nedeniyle alacaklılarıyla müzakerelerini sürdürürken Shimao adlı bir inşaat şirketi bütün projelerini satışa çıkardı.

Gayrimenkul firması Evergrande'nin boğuştuğu finansal sıkıntılarla gündeme gelen Çin'deki emlak ve inşaat krizi, derinleşmeye devam ediyor.

Ülke medyasında haftasonu yayınlanan habere göre geçen hafta kredi borcu nedeniyle temerrüde düşen Shimao Group Holdings isimli şirket, konut ve ticari varlıkları dahil olmak üzere tüm gayrimenkul projelerini satışa çıkardı.

Çin'de yönetim ise özel sektöre yardımcı olma amacıyla emlak ve gayrimenkuldeki likidite krizini hafifletme adına yeni bir düzenleme üzerine çalışıyor. Söz konusu düzenleme ile kamu ortaklığındaki gayrimenkul ve inşaat şirketlerinin, finansal krizdeki özel şirketlere ait varlıkları satın almasının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Evergrande, alacaklılarıyla toplanıp 157 milyon doları bulan kredi ve tahvil borçlarını 6 ay ertelemeyi müzakere etmişti.

Çin'de emlak ve gayrimenkul krizi derinleşiyor ile ilgili etiketler Çin gayrimenkul Evergrande
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.