Çin’de 24 saat içinde öldüren yeni virüs ortaya çıktı: Bubonik veba!

Dünya koronavirüsünden yakasını kurtaramamışken Çin’den endişe verici yeni haberler gelmeye başladı. Koronavirüsünün ortaya çıktığı Çin'de şimdi de 'bubonik veba' paniği yaşanmakta. Yetkililer tespit edilen vaka sonrası salgın riski bulunduğunu açıklayarak 3. seviye alarm durumuna geçti.

Resmi kayıtlara göre Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan koronavirüsü dünya genelinde can almaya devam ediyor. Worldometers’ın verilerine göre salgın başından bu yana 11,5 milyon insana virüs bulaştı, 536 binden fazla kişi de hayatını kaybetti. Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde bulunan Bayannur’da ‘bubonik veba’ paniği yaşanmakta. Hastanede tedavi gören bir kişide bubonik veba tespit edilmesi üzerine şehir genelinde 3. alarm seviyesine geçildi.

“OLUMSUZ GELİŞMELER ACİLEN BİLDİRİLMELİDİR”

Yetkililer yıl sonuna kadar sürecek alarm durumuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Şu anda insanlar arasında bubonik veba salgını yayılma riski bulunmakta. Vatandaşlar kendilerini koruma önlemlerini geliştirmeli, olumsuz sağlık durumlarını acilen bildirmelidir” ifadelerini kullandı.

HER TÜRLÜ TEHLİKEYE KARŞI AV YASAĞI GETİRİLDİ

Uyarılar devam ettiği sürece hastalığı taşıma ihtimali bulunan hayvanların avlanması ve yenmesi yasaklandı. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre bubonik veba; pireler ve vahşi kemirgenler aracılığıyla insanlara bulaşıyor. Zamanında ve etkili bir tedavi uygulanmazsa 24 saat içinde ölüme sebebiyet vermekte.

BUBONİK VEBA BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hastalık belirtilerinde bakterilerin vücuda girdiği yere en yakın lenf bezlerinde ağrılı şişme ve iltihaplanma görülür. İleri dönemlerde iltihaplı lenf nodları açılarak akıntılı hal alır. Tedaviye hemen başlanmazsa bakteri vücudun her yerine yayılarak akciğer ve septisemik forma dönüşebilir.

Çin’de 24 saat içinde öldüren yeni virüs ortaya çıktı: Bubonik veba! ile ilgili etiketler Korona Virüs Çin salgın hastalık bubonik veba bubonik veba Koronavirüsü salgın hastalık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.