Cinayetten gözaltına alınmıştı! Gazeteci Ersin Kalkan adliyeye sevk edildi

Uzun yıllardır medya sektöründe bulunan ve muhabirlikten yazı işleri müdürlüğüne kadar çeşitli görevler ifa eden, aynı zaman da ödüllü bir gazeteci olan Ersin Kalkan, evine girdiği sırada kendisine saldıran kişiyi öldürdüğü gerekçesi ile gözaltına alındı. Kalkan, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan olayın nefsi müdafaa olduğunu söyleyen görgü tanıkları Kalkan'ın kendisini savunurken saldırganı öldürdüğünü belirttiler...

Hürriyet ve Sabah gibi ulusal birçok gazetede uzun yıllar muhabirlik, editörlük ve yazıişleri müdürlüğü görevleri yaptıktan sonra emekli olan ve ticaretle uğraşmaya başlayan gazeteci Ersin Kalkan bu akşam Fatih Balat'ta aynı mahalleden tanıdığı eski bir husumetlisiyle kavga sırasında katil oldu.

Evine girdiği sırada kendisine küfür edip saldıran kişiye karşı kendisini savunurken cebinde bulunan çakı ile şahsı boğazından yaraladı. 

Saldırgan hastaneye kaldırılırken Kalkan'da Balat'taki polis merkezine giderek teslim oldu. Kalkan'ın burada verdiği ifadesinde çok pişman olduğunu söylediği belirtildi. 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Ersin Kalkan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Cinayetten gözaltına alınmıştı! Gazeteci Ersin Kalkan adliyeye sevk edildi

Bu arada olayla ilgili 2 görgü tanığının da polis merkezinde ifade verdiği, şahitlerin saldırganın Ersin Kalkan'a küfür ettiğini ve sonra da saldırdığını söyledikleri öğrenildi. 

Olayın nefsi müdafa olduğunu ifade eden görgü tanıklarının şahsın uzun süredir Kalkan'a yönelik küfürler ve tehditler savurduğunu da söyledikleri kaydedildi.

Cinayetten gözaltına alınmıştı! Gazeteci Ersin Kalkan adliyeye sevk edildi - Resim : 2

ERSİN KALKAN KİMDİR?

Ersin Kalkan, İstanbul Balat'ta büyüdü. Lise yıllarında gazeteciliğe başlayan ve Aydınlık 'ta Cemal Süreya'nın asistanlığını yapan Kalkan, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Daha sonra Yeni Asır, Yeni Gündem, Güneş, Akşam, Gazete Pazar, Radikal ve Hürriyet gazetelerinde mesleğini sürdürdü.

Editörlük, yazı işleri müdürlüğü ve muhabirlik görevlerinde bulunan Kalkan, gazetecilik dışında Akademi İstanbul ve Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak kent sosyolojisi ve gazetecilik dersleri verdi.

Hırant Dink ile ilgili bir söyleşisinin ardından Hürriyet gazetesinden ayrılmak zorunda kalan Ersin Kalkan, daha sonra National Geographic'te çalıştı. Kalkan son olarak Sabah gazetesinde görev yapmıştı.

Ersin Kalkan edebiyat alanında da ürünler verdi. Varlık, Milliyet Sanat, Gergedan, Sombahar gibi sanat edebiyat dergilerinde yazılar yazıp, hikâyeler kaleme aldı.

Ersin Kalkan bugüne kadar çok sayıda meslek ödülüne layık görüldü. Gazeteciler Cemiyeti'nin En İyi Röportaj, Araştırma ve Haber dallarında ödüller verdiği Kalkan "Son Kahramanlar" adlı söyleşisi ve kitabı dolayısıyla Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Fair Play Ödülü'ne layık görüldü. Mazlumder de 2011 İnsan Hakları Ödülü'nü Ersin Kalkan'a vermişti. 

Cinayetten gözaltına alınmıştı! Gazeteci Ersin Kalkan adliyeye sevk edildi ile ilgili etiketler cinayet gazeteci emniyet adliye Balat ersin kalkan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.