Çin yerine Türkiye'den SİHA alacaklar

Rus basını Çin'den İHA almak için görüşmeleri sürdüren Kazakistan yönetiminin alımdan vazgeçtiğini duyurdu. Rus basınında yeralan haberlere göre Kazakistan artık, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a zaferi kazandıran Türk SİHA'larını istiyor.

Kazakistan Savunma Bakanlığının Bayraktar TB2 SİHA ilgisi Rus basınına yansıdı.

Uzmanların, Bayraktar TB2’lerin Rus silahlarının güvenilirliğini ciddi şekilde zayıflattığına yönelik ifadelerine yer veren Rus basını, Türk SİHA’larının Karabağ’daki başarısına da dikkat çekti.

Basında yer alan haberde, "Kazakistan Savunma Bakanlığı, Kafkasya'daki çatışmalarda muazzam bir üstünlük ortaya koyan ve yenilmez denilen modern hava savunma sistemlerini bile yerle bir eden Türk Bayraktar TB2’yi satın almayı planlıyor" ifadesi kullanıldı.

Çin yerine Türkiye'den SİHA alacaklar

ÇİN İHALARINI ALMAYACAKLAR

Daha önce Çin İHA’larını almak için pazarlık yapan Kazakistan’ın Kafkasya’daki başarısı sonrası Bayraktar TB2’ye yöneldiğini ifade eden Rus basını Kazakistan ordusunun yakın gelecekte çok sayıda Türk SİHA’sına sahip olacağını iddia etti.

Çin yerine Türkiye'den SİHA alacaklar - Resim : 2

TSK'NIN SİHA-İHA ÜSSÜNÜ ZİYARET ETMİŞLERDİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, "Kazakistan Savunma Bakanlığından bir heyet, İHA ve tesislerinin incelenmesi kapsamında 23-25 Kasım 2020 tarihleri arasında 14’üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığını ziyaret etti." bilgisi verilmişti.

Çin yerine Türkiye'den SİHA alacaklar ile ilgili etiketler SİHA İHA Çin Kazakistan Rusya tb2 Bayraktar karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.