Çin, yabancılara karşı bakın hangi Covid-19 önlemleri alıyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının çıktığı iddia edilen Çin'de alınan önlemler inanılmaz boyutta. Özellikle yurtdışından gelenlere uygulanan prosedür dikkat çekiyor.

Covid-19 salgınının çıkış yeri olduğu düşünülen Çin, aldığı sıkı tedbirlerle bulaş oranını bitirme noktasına ulaşmıştı. Ortaya çıkan varyantlarla tedbirleri sıkılaştıran Çin, ülkeye geleceklere deyim yerindeyse kök söktürüyor.

İşte yakın zamanda Çin'e giden ve Shangai Üniversitesi'nde doktora eğitimi alan Nurettin Akçay adlı Türk'ün ağzından, ülkeye girmek için yapılması gereken işlemler:

"Bir aydır Türkiye'deydim dün itibariyle tekrar Çin'e gelmiş bulunuyorum. Çinlilerin salgın önlemleri kapsamında yurtdışından gelenlere yönelik ne tür önlemler aldığını gördüklerim üzerinden anlatmak istiyorum.

Yola çıkmadan 48 saat öncesine ait PCR negatif testi ile antikor igM testleri istendi. Bu testleri ve seyahat rotamı gösteren belgeleri öncesinde Çin Büyükelçiliği'nin sayfasına yükleyip seyahat için onay aldım. Daha sonra Çin tarafından verilen yeşil kodla birlikte İstanbul-Bangkog-Hong Kong-Pekin üzerinden Çin'e geldim. 36 saat sürdü. Uçaktan iner inmez tüm belgelerimi gösterdikten sonra hemen kapalı bir alana alınarak negatif sonucum olmasına rağmen tekrar PCR testine tabi tutuldum. PCR testinden sonra görevliler hemen bizi aşağıda bekleyen otobüslere yönlendirdi.

Bu arada görevliler yüzde yüz kapalı karantina elbiseleri giyiyordu. Ve girdiğimiz her alan biz çıktıktan sonra dezenfekte ediliyordu. Otobüslere bindikten sonra tekrar negatif olmamıza rağmen polis eşliğinde konvoyla karantina oteline getirildik. Ve 21 gün karantinada kalacağımız ifade edildi.

Karantina için 7400 yuan alındı (9700 TL). Karantina boyunca neler yapacağımız da kısaca şöyle:

-Günde 3 kez (sabah 9, Öğleden sonra 4-7) ateşimizi ölçüp burdakilere bildireceğiz.
-Odalarımızı ve elbiselerimizi kendimiz temizleyeceğiz.
-Karantina bitene kadar 6 kez PCR testi yapacağız. (3., 7., 10., 14., 17. ve 21. günler.)"

Çin, yabancılara karşı bakın hangi Covid-19 önlemleri alıyor! ile ilgili etiketler Çin Karantina covid-19 salgın tedbirleri seyahat tedbirleri PCR testi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.