Çin polisi sokakta koronavirüs avında

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 3 binden fazla kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan yeni tip koronavirüs (Covid-2019) için alınan önlemler gün geçtikçe daha da ilginç bir hal alıyor. Şanghay polisi, kasklarına taktığı özel bir termal kamera ile sokaklarda insanların vücut ısılarını kontrol ederek, koronavirüs taraması yapıyor.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 93 bini geçti. 

SOKAKLARDA KORONAVİRÜSLÜ ARIYORLAR

Virüsün daha fazla yayılmasını engellemek için çeşitli çalışmalar yürüten Çin hükümeti, Şanghay bölgesinde görevli polislerin kasklarına özel bir termal kamera yerleştirdi. Vücut ısılarını ölçerek, virüsün belirtilerini taşıyan kişileri belirlemeyi amaçlayan kameralar sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Çin polisi sokakta koronavirüs avında

KORONAVİRÜSTE SON DURUM

Kovid-19 salgınında toplam 3 bin 198 kişi hayatını kaybetti. Çin ana karasında yeni tip koronavirüs bulaşan kişi sayısı 80 bin 282, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 2 bin 981 oldu.

Çin polisi sokakta koronavirüs avında - Resim : 2

 

Çin polisi sokakta koronavirüs avında ile ilgili etiketler Çin polis Koronavirüs Korona termal kamera
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.