Çin, Lopnur’daki nükleer silah test merkezini genişletiyor

NPR Radyosunun Uydu görüntülerini örnek alarak verdiği haberinde , Çin'in Doğu Türkistan’ın Lopnur nükleer silah test merkezini genişlettiği bildirildi.

Habere göre, Çin'in nükleer silah test merkezinde yeni tüneller kazmaya ve yeni yollar inşa etmeye başladığı tahmin ediliyor.

Özel bir jeo-analitik şirketi olan AllSource Analizi tarafından sağlanan görüntülerbu konudaki tahminlerin gerçek olduğunu doğruluyor.

Konuyla ilgili şirketin analiz ve operasyonlardan sorumlu genel müdür yardımcısı RennieBabarz, "Bu, daha önce nükleer test faaliyetleri için kullanılan alanlarla bağlantılı yeni bir projedir. Ancak tünelin ne için kullanılacağı hemen belli olmuyor" ifadelerini kullandı.

Çin, Lopnur’daki nükleer silah test merkezini genişletiyor

Çin, dünyadaki diğer büyük nükleer güçlerin ardından 1997'den beri nükleer testlerini askıya aldığını açıklamıştı .O zamandan beri büyük ölçekli bir nükleer test yapmamasına rağmen, nükleer silahların bazı bileşenlerini bölgede test etmeye devam etti.

Bilgilere göre, Çin ordusu 1964'ten 1997'ye kadar Lopnur'da 47 nükleer test gerçekleştirdi. Bu Testler sırasında Tarım Vadisi çevresindeki Uygurlar nükleer radyasyonun etkisinden hayatını kaybetti veya çeşitli anormal hastalıklara maruz kalarak acı çektiler.

Daha önceki raporlar, Çin'in geçen baharda Doğu Türkistan’da gizli bir nükleer deneme gerçekleştirmiş olabileceğini öne sürüyor.

Çin, Lopnur’daki nükleer silah test merkezini genişletiyor ile ilgili etiketler Çin nükleer silah test merkezi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.