Çin ile ilgili dünyayı sarsan iddia! İşin aslı ortaya çıktı

Koronavirüsün nasıl ortaya çıktığına dair tartışmalar sürerken, konuyla ilgili her gün yeni bir komplo teorisi ortaya atılıyor. Son olarak Nobel ödüllü Japon Tıp Profesörü Dr.Tasuku Honjo'nun virüsün Çin'de insan eliyle üretildiğini söylediği iddia edilmişti. O iddianın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Japon Profesör Dr.Tasuku Honjo'nun, koronavirüsün doğal olmadığını ve Çin'de üretildiğini söylediği iddiası dünya gündemine bomba gibi düştü.

Honjo'nun, "Yüzde yüz 100 söyleyebilirim. Koronavirüs doğal değil. Yarasalardan gelmedi. Çin bunu üretti! Söylediğimin yanlış olduğu kanıtlanırsa, Nobel Ödülümü geri çekebilir. Çin yalan söylüyor ve bu gerçek bir gün herkese açıklanacak. 40 yıl hayavanlar ve virüsler üzerinde araştırmalar yaptım. Doğal olmadığına eminim. Vuhan bir laboratuvar" dediği öne sürüldü.

Çin ile ilgili dünyayı sarsan iddia! İşin aslı ortaya çıktı

Dünyayı sarsan bu iddianın, gerçek olmadığı, Japon bilim insanının böyle bir beyanda bulunmadığı ortaya çıktı.

Çin ile ilgili dünyayı sarsan iddia! İşin aslı ortaya çıktı - Resim : 2

ABD'DEN LABORATUVARI İNCELEYİN TALEBİ

Öte yandan ABD’den, koronavirüsün çıkış noktası olan Çin'in Vuhan kentindeki laboratuvarlarda inceleme başlatılması çağrısı geldi. Konuyla ilgili konuşan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Çin’den bu konuda işbirliğine gitmesi talebinde bulundu.

Çin ile ilgili dünyayı sarsan iddia! İşin aslı ortaya çıktı ile ilgili etiketler Çin Japon Koronavirüs Korona nobel laboratuvar
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.