Çin, 'Hipersonik Füze' denemesi yaptığı iddialarını reddetti!

Çin, Financial Times'ın olay yaratan iddialarını yalanladı. ABD merkezli FT, ismini vermediği 5 istihbarat kaynağına dayandırdığı haberinde Çin'in Ağustos ayında 'hipersonik füze' denemesi yaptığını ve ABD'nin bu gelişmeden haberi dahi olmadığını açıklamıştı. Füzenin hedefini vuramadığı da belirtilmişti. Çin, Financial Times'ın iddialarını yalanlayarak fırlatılanının 'yeniden kullanılabilir bir uzay aracı' olduğnu açıkladı.

Financial Times gazetesi, önceki gün yayımladığı haberde, adının açıklanmasını istemeyen 5 istihbarat kaynağının tanıklığına dayanarak, Çin'in Ağustos ayında hipersonik füze testi yaptığını ve ABD'nin bu denemeden ve Çin'in bu teknolojiyi geliştirdiğinden haberi dahi olmadığını vurgulamıştı. 

HEDEFİ VURMAYI BAŞARAMADI

Haberde füzenin Alçak Dünya Yörüngesi'ne kadar çıktığı fakat ufak bir sapmayla hedefini ıskaladığı ileri sürülmüştü.

ÇİN, FINANCIAL TIMES'IN İDDİALARINI YALANLADI

Çin, hafta sonu Financial Times gazetesinde yayımlanan, hipersonik füze denemesi yaptığına dair iddiaları yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, günlük basın toplantısında konuyla ilgili soruya yanıt verdi.

'HİPERSONİK FÜZE DEĞİL YENİDEN KULLANILABİLİR UZAY ARACI'

Sözcü Cao, denemesi yapılanın "hipersonik füze" değil yeniden kullanılabilir özellikteki "uzay aracı" olduğunu belirtti.

Dünyada pek çok şirketin benzer denemeler yaptığına dikkati çeken Cao, "Çin, uzayın insanlığın yararı doğrultusunda barışçı kullanımı için diğer ülkelerle birlikte çalışmayı sürdürecektir." şeklinde konuştu.

 

Çin, 'Hipersonik Füze' denemesi yaptığı iddialarını reddetti! ile ilgili etiketler Çin Füze CIA ABD İstihbarat Financial Times süpersonik yalanladı hipersonik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.