Çin, gizemli uzay aracını alçak Dünya yörüngesine fırlattığını duyurdu!

Çin, bir uzay aracının "uzayın barışçıl kullanımı için teknik destek sağlamak" amacıyla alçak Dünya yörüngesine Long March-2F roketi ile fırlatıldığını duyurdu.

Çin'in devlet kanalı CCTV'nin aktardığına göre, Cuma günü Long March-2F taşıyıcı roketiyle "yeniden kullanılabilir bir test uzay aracı" fırlatıldı.

Çin'in resmi yayın kuruluşu alçak Dünya yörüngesine fırlatılan uzay aracı ile ilgili başka bir detay vermedi.

 

CCTV, Çin'in Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nden fırlatılan gizemli uzay aracının yörüngede bir süre kaldıktan sonra planlanan bir iniş alanına geri döneceğini söyledi.

ABD Uzay Kuvvetleri'nin 18. Uzay Savunma Filosu, Çin'in uzay aracını alçak Dünya yörüngesinde yakın takibe aldığını duyurdu.

 

Çin'in uzay ajansı CASC ve yan kuruluşları son yıllarda uzay taşımacılığını geliştirmeye çalışıyor. CASC'ın yeniden kullanılabilir fırlatma araçları ve uzay uçağı da dahil olmak üzere uzaya düşük maliyetli ve güvenilir ulaşım planları bulunuyor. Çin'in uzay aracı hakkında çok az bilgi olsa da uzay aracının CASC'ın bu amacına hizmet etmesi acıyla fırlatıldığı tahmin ediliyor.

Çin, Temmuz ayında atmosferin sınırına uçtuktan sonra aynı gün Dünya'ya dönen bir uzay aracını başarıyla test ettikten sonra yeniden kullanılabilir uzay taşımacılığı teknolojisini geliştirme yolunda büyük bir adım attığını söylemişti.

Çin, gizemli uzay aracını alçak Dünya yörüngesine fırlattığını duyurdu! ile ilgili etiketler Çin ABD tayvan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.