Çin dünyayı maf etti sıra aya geldi

Doğu Asya ülkesi Çin, Ay'a insanlı seferlerine başlamadan önce 6 yıl içerisinde Ay'a nükleer enerjiyle çalışan üs kurmayı planlıyor.

Çin, Ay ile ilgili projelerini büyütmeye devam ediyor. Son zamanlarda Abd ile birlikte uzay çalışmaları hızlandı. Çin, Ay'a insanlı seferlere başlamadan önce 2028 yılına kadar Ay'a nükleer enerjiyle çalışan üs kurmayı planlıyor.

Çin dünyayı maf etti sıra aya geldi

6 yıl içerisinde projesini tamamlamak isteyen Çin'in Ay keşif programının baş tasarımcısı Vu Veyrın, Ay ve derin uzaydaki keşif faaliyeti planlarına ilişkin bilgiler verdi.

Doğu Asya Ülkesi Çin, 3 yıl önce Çang'ı 4 isimli robotik aracı Ay'ın karanlık yüzüne indiren ilk ülke oldu. Çang'ı 5 ise bundan 2 yıl sonra fırlatıldı. Ay keşif programının baş tasarımcısı Vu Veyrın, CCTV'ye verdiği röportajda on yıl içerisinde insanlı seferler düzenleyecek ve 6 yıl içerisinde nükleer enerjiyle çalışan bir üs kuracak. Ayrıca  Vu Veyrın, şunları da söyledi;

"Çin mitolojisindeki Ay tanrıçasının adını taşıyacak"

"On yıl içinde Ay'a insanlı seferler düzenlemeyi öngörüyoruz. 2028'e kadar nükleer enerji ile çalışacak bir üs kurmayı amaçlıyoruz. Çin mitolojisindeki Ay tanrıçasının adını taşıyan keşif görevlerine gelecek yıllarda yenileri eklenecek."

" 2028'de üs kurmayı hedefliyoruz."

"Ay'ın karanlık yüzünden kaya ve toprak örnekleri toplamak üzere Çang'ı 6, güney kutbunda keşif yapmak üzere Çang'ı 7 görevleri planlanıyor. 2028'de planlanan "Çang'ı 8" görevi ile Ay'ın güney kutbunda bir bilimsel araştırma istasyonunun temelini oluşturacak bir üs kurmayı hedefliyoruz."

"Bu üs yörüngedeki bir uydu, iniş mekiği, inip kalkabilen bir keşif aracı, tekerlekli gezginci keşif aracı ve diğer teknik donanımlardan oluşacak. Ay istasyonunun uzun vadeli olan yüksek enerji ihtiyacına karşılık vermesini sağlayan yeni bir sistem geliştiriyoruz."

Çin dünyayı maf etti sıra aya geldi ile ilgili etiketler Çin uzay
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.