Çin Büyükelçiliği'ne: Bize işkence mi yaparsınız?

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Meral Akşener ile Mansur Yavaş'ın Barın katliamı konulu sosyal medya paylaşımlarına tepki gösterdi. İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, büyükelçiliğin tweetine yanıt vererek "Ne yaparsınız mesela? Hepimizi toplama kamplarına alıp asimile mi edersiniz? Bize işkence mi yaparsınız?" ifadesini kullandı.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Sincan'ın Barın kentinde katliam yapıldığına yönelik paylaşımlarına tepki gösterdi.

"Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır" denilen açıklamada, "Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadeleri tehdit olarak algınlandı.

"EVLERİMİZE, İFFETİMİZE Mİ MUSALLAT OLURSUNUZ?"

 Büyükelçiliğin bu tweetine İYİ Parti cephesinden ilk yanıt Yavuz Aliağıroğlu'ndan geldi.

Yapılan açıklamayı Twitter hesabından alıntılayan Ağıralioğlu, "Ne yaparsınız mesela? Hepimizi toplama kamplarına alıp asimile mi edersiniz? Bize işkence mi yaparsınız? Camilerimizi mi yıkarsınız ? Doğu Türkistan'lı mazlum kardeşlerimize yaptığınız gibi bizi de hapse mi atarsınız? Evlerimize, iffetimize mi musallat olursunuz? Ne yaparsınız?" dedi.

 

Çin Büyükelçiliği'ne: Bize işkence mi yaparsınız? ile ilgili etiketler İYİ Parti Meral Akşener Çin Doğu Türkistan Yavuz Ağıralioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.