Çin aşısının ön değerlendirme süreci başladı

Avrupa İlaç Ajansı, Sinovac şirketi tarafından üretilen ve Türkiye'de de kullanılan Çin aşısı "CoronaVac" için ön değerlendirme sürecini başlattı.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Türkiye'de de kullanılan Çin tarafından geliştirilen Sinovac isimli koronavirüs aşısının ön değerlendirme sürecini başlattı.

EMA'DAN AÇIKLAMA

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Türkiye'de de kullanılan Çin aşısının ön değerlendirme sürecini başlattı. Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapılan açıklamada, "EMA'nın insan ilaçları komitesi (CHMP), Sinovac Life Sciences tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının ön değerlendirme sürecinin başlattı.

CHMP'nin sıralı incelemeyi başlatma kararı, laboratuvar çalışmalarından (klinik olmayan veriler) ve klinik çalışmalardan elde edilen ön sonuçlara dayanmaktadır. Bu çalışmalar, aşının, Kovid-19'a neden olan virüs olan SARS-CoV-2'yi hedefleyen antikorların üretimini tetiklediğini ve hastalığa karşı korunmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir" denildi.

Çin aşısının ön değerlendirme süreci başladı ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs çin aşısı Avrupa İlaç Ajansı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.