Çin aşısını hangi ülkeler aldı? Sinovac'ı hangi ülkeler aldı?

Çin aşısının Türkiye'ye pazar gününden itibaren geleceğini müjdesini veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasının ardından vatandaşlar Çin aşısını hangi ülkelerin aldığını araştırmaya başladı.

Çin aşısını hangi ülkeler aldı sorusu, Bilim Kurulu'nun yaptığı basın toplantısı sonrası gündeme geldi. Sinovac adlı koronavirüs aşısını hangi ülkeler sipraiş etti?

ÇİN AŞISINI HANGİ ÜLKELER ALDI?

Çinli Sinovac'ın geliştirdiği COVID-19 aşısı, Türkiye'den başka 5 ülkeye daha gidecek. Çinli SinoVac firmasının geliştirdiği COVID-19 aşısı "CoronaVac"ın 11 Aralık'tan sonra Türkiye'ye geleceği ve aşılama çalışmalarının dört aşamada yürütüleceği açıklanmıştı.

Çin’in Sinovac aşısını Türkiye dışında hangi ülkeler sipariş etti?

Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması sonrası Sinovac'ın pazar gününden itabaren Türkiye'de olacağını ifade etti. Türkiye'de denenen ilk aşı olan "CoronaVac" için 6 ülkeden toplam 291 milyon 600 bin doz sipariş verildi. Sipariş veren ülkeler ve sipariş miktarları ise şu şekilde:

Endonezya - 128 milyon doz

Brezilya - 46 milyon doz

Şili - 60 milyon doz

Hong Kong - 7.5 milyon doz

Bangladeş - 100 bin doz

(Kaynak: Duke Global Health Innovation Center)

Çin aşısını hangi ülkeler aldı? Sinovac'ı hangi ülkeler aldı? ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs çin aşısı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.