Aşı olan 10 bin kişiden sadece 34'ü enfekte oldu!

Türkiye'nin Çin'den satın aldığı koronavirüs aşılarını inceleme işlemlemlerinde sona yaklaşıldı. Söz konusu testlerde aşı olan 10 bin kişiden yalnızca 34'ü koronavirüse yakalandı. Uzmanlar bu rakamların oldukça iyi olduğunu vurgulayıp, risk gruplarına göre aşılama işlemlerinin gelecek haftadan itibaren başlayabileceğine işaret etti.

Çin'e bağlı Wuhan şehrinde ilk olarak 2019 senesinin aralık ayında görülen koronavirüs salgını tüm dünyaya ölüm saçtı. Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon insanı öldüren, 90 milyondan fazla insana da enfekte olan virüsü sona erdireceği düşünülen aşı çalışmalarından ise iyi haberler geldi. Farklı ülkelerde faaliyet gösteren birçok firma, ürettiği aşıları pazarlamaya başladı.

Türkiye de Çin merkezli Sinovac firması ile Almanya merkezli BioNTech aşısından satın aldı. Çin'den alınan aşı tartışmalara konu olurken, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, halkı bilgilendirerek aşı hakkındaki spekülasyonlara son verdi.

Yılbaşında ülkemize gelen Çin aşısında iki haftalık araştırmalar sona ermek üzere... Buradan alınacak iyi haberler neticesinde risk grubuna göre vatandaşlara aşılama işlemleri başlayacak. Uzmanlar sağlık çalışanlarının 16 Ocak, vatandaşların ise 18 Ocak'tan itibaren aşılanacağını iddia etti.

TÜRKİYE'DE SONUÇLAR OLDUKÇA İYİ

Öte yandan Türkiye'de aşının incelemesi sürüyor. Bugüne kadar aşı olan yaklaşık 10 bin kişiden sadece 34'ü virüse enfekte oldu. Aşının güvenilirlik testlerini geçmesi durumunda yeni haftada aşılama işlemleri başlayacak.

Kocaeli Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan, sona gelinen aşı çalışmalarına ilişkin olarak, ''Çok az kaldı, 10 bin kişinin aşılama işlemi tamamlandı. 13 bine ulaşmamız bekleniyor.'' ifadelerini kullandı.

''AŞIYI OLUP KORONA KAPANLAR HAFİF ATLATTI''

Aynı aşıdan satın alan Brezilya'da yüzde 78 başarı sağladığını açıklayan Akhan, ''Orada da 12 bin 400 kişi aşı olmuş. 170 kişi koronavirüse yakalanmış. Bu kişiler arasında da hiç kimse ağır ya da orta ağır dediğimiz şekilde geçirmemiş. Brezilya aşıdan yarar görmüş'' dedi.

Öte yandan aşının 60 yaş üzerindekilere de güvenle uygulanabileceği ifade ediliyor. Çin'in Sinovac aşısının Türkiye'deki faz 3 çalışmalarıyla, Şili, Tayvan ve Singapur sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

TÜRKİYE'DE VAKA SAYISINDA SON DURUM

Ülkemizde son 24 saatte koronavirüse 174 kişi daha yenik düştü. Böylece vefat sayısı 22 bin 807 oldu.

9 bin 138 kişi virüse yakalanırken hasta sayısı ise 1017 olarak açıklandı. 8 bin 103 kişi ise virüsü yenerek sağlığına kavuştu.

Aşı olan 10 bin kişiden sadece 34'ü enfekte oldu!

 

Aşı olan 10 bin kişiden sadece 34'ü enfekte oldu! ile ilgili etiketler Türkiye Korona Koronavirüs aşı çalışma Faz 3
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.