Çin aşısına Avrupa Birliği'nden ilk onay geldi

Çin üretimi aşılara Avrupa Birliği içinden ilk onay geldi. Macaristan, Moderna, Pfizer/BioNTech, AstraZeneca ve Sputnik V aşılarının ardından Çinli Sinopharm firmasının aşısına da onay verdi. Başbakan Orban da koronavirüse karşı güvendiğini belirttiği Çin aşısını tercih edeceğini duyurdu.

Macaristan İlaç ve Gıda Enstitüsü, Çinli şirket Sinopharm'ın koronavirüse karşı geliştirdiği aşının kullanımı için onay verdiğini duyurdu. Macaristan, bu kararla birlikte Çin aşısına onay veren ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi oldu.

Macaristan Sağlık Hizmetleri Müdürü Cecilia Müller yaptığı açıklamada, Macaristan İlaç ve Gıda Enstitüsü’nün yaptığı çalışmalarını sonlandırdığını, yapılan incelemelerden başarıyla geçen Çin merkezli Sinopharm şirketinin geliştirdiği Covid-19 aşısının kullanımına izin verildiğini açıkladı.

MACARİSTAN'DAN 5.AŞIYA ONAY

Sinopharm aşısı böylece Macaristan'da onaylanan 5. aşı oldu.

Ülkede daha önce de Moderna, Pfizer/BioNTech, AstraZeneca ve Sputnik V aşısının kullanımına izin verilmişti.

Aşı onayının ardından Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Müller’in açıklamasına çok sevindiğini ifade ederek koronavirüse karşı Çin aşısını tercih edeceğini açıkladı.

Başbakan Orban, Macaristan’daki aşı programının sorunsuz devam ettiğini, sağlık çalışanları ve bakımevi sakinlerine yönelik aşı programının tamamlandığını, gelecek haftadan itibaren kayıt yaptıran diğer vatandaşların aşılanmasına başlanacağını söyledi.

BAŞBAKAN ORBAN ÇİN AŞISINI BEKLEYECEK

Ülke genelinde 2 milyon kişinin aşı olmak için kayıt yaptırdığını belirten Başbakan Orban, Çin aşısına izin çıkmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, yakın zamanda Çin'den aşı alımı konusunda anlaşma imzalayacağını, kendisinin de Çin aşısına güvendiğini ve bu yüzden Çin aşısını bekleyeceğini ifade etti.

Macaristan'da şu ana kadar 364 bin 909 Kovid-19 vakası tespit edilirken, toplam 12 bin 374 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Çin aşısına Avrupa Birliği'nden ilk onay geldi ile ilgili etiketler Macaristan Avrupa Birliği aşı kovid-19 sinopharm
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.