'Çin aşısı Türkiye'ye geldi' iddiası yalanlandı

Habertürk'ün son dakika koduyla duyurduğu habere göre: Türkiye'nin Çin'den satın aldığı Sinovac isimli koronavirüs aşılarını taşıyan uçak İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı. Ancak bu iddia yine aynı kanal tarafından yalanlandı.

Türkiye'nin Çin'den sipariş ettiği Sinovac adlı koronavirüs aşısının Türkiye'ye geldiği belirtildi. Aşıları taşıyan uçağın İstanbul Havalimanı'na iniş yaptığı ifade edildi.

Ancak bu iddia, kısa bir süre sonra yalanlandı.

'Çin aşısı Türkiye'ye geldi' iddiası yalanlandı

'BEĞENMEZSEK ÖDEME YAPMAYACAĞIZ'

Sinovac'ın Endonezya’da açıklanan ilk faz 3 nihai sonuçlarından memnun olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yüzde 97 etkinlik açıklandı. Bu oldukça sevindirici" demişti.

Koca, "Beğenmezsek ödeme yapmayacağız bu aşıya. Bu şekilde aşı anlaşması yapabilmiş tek ülkeyiz. Siparişimizi verirken bunu anlaşmaya koyduk. Bizdeki sonuçlar yeterince etkin olmaz ise aşıları iade etme ve beş kuruş bile ödememe hakkımız var. Böyle bir anlaşmayı, herhangi bir aşı firması ile yapabilmiş başka ülke yok" diye konuşmuştu.

'Çin aşısı Türkiye'ye geldi' iddiası yalanlandı ile ilgili etiketler Çin Türkiye sinovac aşı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.