Çin aşısı olanlara Schengen vizesi verilmeyecek mi? Schengen vizesi için gerekenler

Çin aşısı olanlara Schengen vizesi verilmeyecek mi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Schengen vizesi için gerekenler neler, yurt dışı seyahatine çıkmak isteyenler için araştırdık. Çin aşısı olanlara Schengen vizesi verilmeyecek mi detaylar haberimizde.

Çin aşısı olanlara Schengen vizesi verilmeyecek mi, Schengen vizesi için gerekenler merak ediliyor. AB tarafından henüz onay almayan Çin aşısının yurt dışı seyahatlerinde bir etkisi olmaması Schengen'i etkileyecek mi araştırdık. Peki, Çin aşısı olanlara Schengen vizesi verilmeyecek mi? Schengen vizesi için gerekenler neler?

Çin aşısı olanlara Schengen vizesi verilmeyecek mi?

Pandemi sürecinde yurt dışı seyahatlerinde önlem amaçlı getirilen yasakların kaldırılması için 27 üye ülkenin liderleri, “Dijital Aşı Pasaportu” konusunda anlaşırken, bunu sadece AB tarafından kabul edimiş ya da AB'den onay alan aşılar olması koşuluna bağladılar.

Çin aşısı olanlara Schengen vizesi verilmeyecek mi? Schengen vizesi için gerekenler

Bu durumda Dijital Aşı Pasaportu süreci bu yaz aylarına kadar hayatımıza girmiş olacak. İlk başlarda, aşı pasaportuyla birlikte vatandaşlar, uluslararası alanda tanınmış olan ‘Bağışıklık kazanmıştır’ raporu veya onun yerine Negatif PCR testi’nin de geçerli olacağı bir sistem planlamaktadır.

AB Çin aşısını onaylamadı

Türkiye'nin getirttiği ve kullanımına başlanan Çin’in geliştirdiği corona virüsü aşısı şse AB'den onay almaması gündem oldu. Çin'de aşıyı geliştirenler henüz AB onayı için başvurmaması da dikkat çeken bir diğer konu oldu. Ruslar ise kendi aşıları için AB onay kurumu olan EMA'ya çoktan başvuruda bulundu.

Bu süreçte Dijital Aşı Pasaportu'nu henüz almamış olanlar için bu iki koşuldan birini yerine getirmesi koşulunda, AB'ye girebilecektir. Fakat bir süre sonra, bunların yerine tamamen Dijital Aşı Pasaportu'nun alması beklenmektedir.

Çin aşısı olanlara Schengen vizesi verilmeyecek mi? Schengen vizesi için gerekenler

Schengen vizesi için gerekenler neler?

AB’nin şimdiye kadar Pfizer-BioNTech COVID-19 aşısı olan kod adıyla BNT162b2 kullandığı bilinmektedir. BioNTech ve Pfizer şirketlerinin iş birliğinde geliştirilmiş olan COVID-19 aşısı Dünya Sağlık Örgütü tarafından sıkı düzenleyici kurumlar olarak tanımlanan kurumlardan acil kullanım onayı ve düzenli kullanım onayı alan ilk aşı olmuştur.

AB’nin henüz net bir açıklama yaptığı seyahat durumlarında gerekli olacak olan aşı yerine şimdilik uluslararası alanda tanınmış olan ‘Bağışıklık kazanmıştır’ raporu veya onun yerine Negatif PCR testi’nin de geçerli olacağı bir sistem planlamaktadır.  

Çin aşısı olanlara Schengen vizesi verilmeyecek mi? Schengen vizesi için gerekenler ile ilgili etiketler Schengen Vizesi çin aşısı alabilecek mi yurt dışı seyahat gerekenler neler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.