Çin aşısı ne kadar güvenilir?

Türkiye'nin 50 milyon doz aldığı ve 11 Aralık'ta yurda getirilecek olan Çin aşısı ne kadar güvenilir? CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'e konuşan gazeteci Emre Demir, Brezilya'da da kullanılacak aşı hakkında bilinmeyenleri anlattı. Çin aşısının cazip bir aşı olduğunu aktaran Demir, aşıyı üreten firmanın deneyimi konusunda da önemli bilgiler verdi. İşte Çin'de yaşayan gazeteci Demir'in anlatımıyla Sinovac'ın ürettiği aşı ve avantajları...

Çin'de yaşayan gazeteci Emre Demir, CNN TÜRK'te yayınlanan 5N1K programında Cüneyt Özdemir'e Türkiye'nin 50 milyon doz aldığı koronavirüs aşısı ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Pekin'de yaşayan Emre Demir 'cazip' olarak nitelendirdiği aşı hakkında şu bilgileri verdi:

"Türkiye'ye aşı sağlayacak Sinovac şirketi Pekin merkezli bir şirket. Şirket hepatit a ve b, influenza aşısı, su çiçeği, kabakulak aşıları yapmış olduğunu görüyoruz. Bir ve ikinci denemeler için bazı bilgiler verecek olursam iki grup üzerinde denendi. Henüz bir etkinlik kapasitesi açıklanmadı şu ana kadar. Türkiye'nin de aldığı bu CoronaVac aşısı 2 grup üstünde denendi. Hızlı bir bağışıklık sistemini devreye soktuğu yazmıştı Reuters. Analizlerin sürdüğü belirtiliyor. Eski bir yöntemle geliştirilmiş bir aşı. Vücudun hastalığa bağışıklık kazanması hedefleniyor. Brezilya'ya da bu aşı sağlanacak.Önemli avantajları olduğu belirtiliyor. Buzdolabında bile muhafaza edilecek özellikte olduğu belirtiliyor."

Çin aşısı ne kadar güvenilir?

ÇİN'DE AŞILAMA YAPILIYOR MU?

Çin genelinde genel bir aşılamanın söz konusu olmadığını söyleyen Demir, sözlerine "Bunun dışında yüksek riskli gruplara yöneliyorlar aşılama yapılırken. İki şirket aşının ticari kullanımı için onay bekliyor. Brezilya'ya 46 milyon doz aşı sağlanacak. Meksika'ya 35 milyon doz aşı sağlayacaklarını biliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde önemli bir gezi vardı. Çin başbakan yardımcısı Pekin'de iki ilaç firmasını denetleyen ajansı ziyaret etti. Ziyaret ettiği şirketlerden birinde Sinovac şirketi de vardı. Acil programı kapsamında yüksek riskli grupların aşılanması gerektiğini söyledi." diye devam etti.

Çin aşısı ne kadar güvenilir? - Resim : 2

ÇİN MEDYASI CNN'E TEPKİLİ

Çin aşısı hakkında soru işaretleri oluşmasına neden olan CNN'de çıkan habere resmi bir karşılık verilmesede ülke basınının ABD'li medya kuruluşuna tepkili olduğunu belirten Demir, "Çin'de medyanın CNN'in bu haberine karşılık olarak kabul edilebilecek yayınlar yaptığına şahit olduk. CNN'in açıkladığı belgelerin hiçbirinin gizli olmadığını bir şekilde yer aldığı hatırlatıldı." dedi.

Çin aşısı ne kadar güvenilir? ile ilgili etiketler Çin Cüneyt Özdemir sinovac aşı emre demir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.