Çin, ABD ile ilişkileri düzeltmek için Starbucks'tan yardım istedi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Starbucks'ın eski başkanı Howard Schultz'u ABD-Çin ilişkilerinin geliştirilmesine yardım etmesi için çağrıda bulundu. Son yazdığı kitapta Çin Cumhurbaşkanı'na bir mektup yazan Schultz, aldığı cevapla ilgili yaptığı açıklamada, Xi'den yanıt almanın "büyük bir onur" olduğunu söyledi.

Çin devlet haber ajansı Xinhua, perşembe günü Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Starbucks'ın eski başkanı Howard Schultz'a mektup yazarak,  ABD ile ekonomik ve ticari bağları iyileştirmeye teşvik ettiğini bildirdi.

Xi'nin mektubu, ABD'li iş adamından gelen bir mesaja yanıt olarak verdiği belirtildi.

Konuya aşina bir kişiye göre, Schultz kısa süre önce Çin başkanına son kitabının çevrilmiş bir kopyasını gönderdi.

"Temelden Yukarı: Amerika'nın Sözünü Yeniden Düşünmek İçin Bir Yolculuk" isimli kitap, Starbucks'ın Çin ve oradaki çalışanlarına uzun süredir devam eden bağlılığına işaret eden Xi'ye bir mektup içeriyordu.

"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN İLERLEMESİNDEKİ ROLÜNE DEVAM ET"

Xinhua'ya göre Xi, Schultz ve Starbucks'ın iki ülke arasındaki ilişkilerin ilerlemesinde "olumlu bir rol oynamaya devam etmesini" önerdi.

Ajans, Xi ayrıca Çin'in "Starbucks ve diğer Amerikan şirketleri de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen şirketlere" daha fazla açılmak için çalıştığını vurguladı.

SCHULTZ: BÜYÜK BİR ONUR

Schultz yaptığı açıklamada, Xi'den yanıt almanın "büyük bir onur" olduğunu söyledi.

Schultz "Starbucks'ın Çin'de en iyi günlerinin geleceğine ve yaratıcılık, şefkat, topluluk ve sıkı çalışmanın değerlerinin, iki ülkemiz arasında işbirliği için ortak zemin oluşturmaya devam ederken, şirketi daha da büyük bir iş ve toplum katkısına doğru yönlendireceğine gerçekten inanıyorum." dedi.

Schultz, 2018'de Starbucks başkanlığından ayrıldı ve ardından fahri başkan unvanını aldı. O sırada, 2020'de bağımsız bir aday olarak cumhurbaşkanı adaylığını araştırdığını söyledi. Bu planlar sonunda iptal edildi.

Schultz Starbucks'taki kırk yılı boyunca, şirketi Amerika'da ilerici bir şampiyon olarak konumlandırdı.

Schultz, görevi süresince ABD-Çin ilişkilerine de değindi. 2018'de, ABD'nin Çin malları üzerindeki gümrük vergilerinin Amerikan işlerine yardımcı olmayacağını söyleyerek ticaret savaşının etkilerine yakındı. 

O sırada CNN'e verdiği demeçte, "Bir ticaret çatışması yaşadığımız ve ticaret savaşları yaşandığımız her seferinde, Birleşik Devletler ekonomisinde bir gerileme yaşandı. Gerçekten inandığım şey bu. Amerika ülkesi hiçbir şekilde duvar örmemeli. Köprüler inşa etmeliyiz." dedi.

Çin, ABD ile ilişkileri düzeltmek için Starbucks'tan yardım istedi ile ilgili etiketler ABD Çin kahve Starbucks
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.