CİMER şikayet başvuru formu! ALO 150 CİMER şikayet hattı

CİMER yani diğer adıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne nasıl şikayet başvurusu yapılacağını merak eden vatandaşlar CİMER şikayet iletişim hattı numarasını araştırıyor. ALO 150 CİMER şikayet hattı numarası kaçtır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olarak bilinen CİMER, vatandaşların her türlü istek ve şikayetlerinin yerine getirilmesi ve bunların çözüme kavuşturulması adına oluşturulan bir sistemdir. Vatandaşlar özellikle CİMER’e nasıl şikayet başvurusu yapıldığını merak etmektedir. Peki, CİMER şikayet başvurusu nasıl yapılır? ALO 150 şikayet hattı nedir?

CİMER ŞİKAYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

CİMER üzerinden şikayet ve istekte bulunmak için iki yol bulunmaktadır.

- Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi
- E-Devlet kapısı

Bu iki yolu kullanarak şikayet başvurusu yapabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi üzerinden CİMER şikayet başvurusu yapmak için;

- Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi olan https://www.tccb.gov.tr/ adresine giriş yapılır. Bu sitenin içerisinde bulunan Bilgi Edinme sekmesi vasıtası ile CİMER bölümüne girilir. Buradan kişi bir başka linke yönlendirilir. Karşınıza çıkan sayfada TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin kızlık soy adının ilk ve son harfi ile cep telefonu bilgileri girilir. Bu form eksiksiz bir şekilde doldurulduktan sonra CİMER şikayet başvurusu gerçekleştirilmiş olur.

CİMER şikayet başvurusu 2020

- E-Devlet kapısı üzerinden de CİMER’e şikayet başvurusu yapmak oldukça kolaydır. Bunun için önce https://www.turkiye.gov.tr/cumhurbaskanligi adresine giriş yaparak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne tıklanılmalıdır. Uygulamaya Git butonuna tıklanarak burada görülen kimlik bilgileri doldurularak CİMER başvuru sebebi işaretlenmelidir. Ardından da ileri butonu sayesinde CİMER şikayet dilekçesi yazılarak başvuru sonlandırılır.

CİMER şikayet sorgulama içinde https://www.turkiye.gov.tr/cimer-basvuru-sorgulama adresi kullanılır.

CİMER ŞİKAYET HATTI ALO 150

CİMER şikayetleri ALO 150 hattı kullanılarak da yapılabilir. Vatandaşların şikayet ya da isteklerini Cumhurbaşkanlığına gönderebilmeleri için oluşturulan CİMER şikayet hattı zaman zaman yoğunluktan dolayı ulaşımı oldukça zordur. Ancak başvuru şeklinde oluşturulan şikayetler mutlaka CİMER’e ulaşacaktır.

CİMER’e ALO 150 numarasından ulaşmak mümkündür. 150 oldukça yoğun bir numaradır. Bundan dolayı hat düşmemesi gibi yaşanacak yoğunluklar göze alınmalıdır. Bunun yanında Cumhurbaşkanlığı telefon numarası olan 0312 525 55 55 CİMER şikayet hattı da kullanılabilir

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06550 Beştepe - ANKARA

CİMER şikayet başvuru formu! ALO 150 CİMER şikayet hattı ile ilgili etiketler CİMER CİMER şikayet CİMER şikayet başvurusu ALO 150
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.