Cilt kuruluğuna neden olan faktörler belli oldu! İşte önlemek için yöntemler

Kış aylarının tipi problemlerinden biri olan cilt kuruluğuna dair pek çok soru cevap buldu. İşte cilt kuruluğunun nedenleri, cilt kuruluğunu artıran faktörler ve cilt kuruluğunu önlemenin yöntemleri…

Güzelliğin temel alanlarından biri olan cilt güzelliği, pek çok sorun ya da çevresel faktör nedeniyle kesintiye uğrayabiliyor. Bu faktörlerin başında gelen sıcaklık seviyesi, cilde pek de iyi gelmiyor. Başka bir deyişle sıcak cildin yağlanmasına neden olurken; soğuk ise cildin kurumasına neden oluyor. Bu da hem yazın hem de kışın çok iyi bir cilt bakımı gerçekleştirilmesini berberinde getiriyor.

Bilindiği üzere, soğuk havalara cildi kurulaştırdığı gibi gözeneklerin sıkılaşmasına neden oluyor. Bu nedenle de cilt bakımı rutinin mevsime uygun olması çok büyük bir önem taşıyor. Soğuktan kaynaklı olarak pul pul dökülebilecek olan cilt, aynı zamanda farklı sebeplerden dolayı da kuruluk yapabiliyor. Bu bağlamda, ilk olarak cildinizin kuruluk nedenini bulup, bu faktörleri ortadan kaldırmanız gerekiyor.

CİLT KURULUĞUNUN NEDENLERİ

Cilt kuruluğuna neden olan faktörler belli oldu! İşte önlemek için yöntemler

Bahsettiğimiz gibi cilt kuruluğunun temel nedeni sıcaklık seviyesi olsa da tek nedeni bu olmuyor. Aynı zamanda ısınma şekli de cilt kuruluğunu artırıyor. Zira; kalorifer, odun sobası, yerden ısıtma cihazları ve şömineler gibi ısınma yöntemleri havadaki nemi azalttığı gibi ciltteki nem oranını da emiyor. Bu nedenle cildiniz kış aylarında hem dışarda hem de içerde kurumaya başlamış oluyor.

Tahmin edilenin aksine sıcak banyo ve duşların süresi uzadığında cilde pek de iyi gelmiyor. Cilt kuruluğuna neden olan sıcak banyo ve duşların yanı sıra cildin kurumaması için kloru havuzlardan, sert sabun ve deterjanlardan uzak durmak gerekiyor. Bunlar çevresel faktörler iken, az su içmek gibi vücutsal faktörler ya da bazı hastalıklar ile ilaçlar da cilt kuruluğu yapabiliyor. Bu nedenle cilt kuruluğunun uzun süre sürmesinde doktora danışmanızda fayda var.

CİLT KURULUĞUNU ARTIRAN FAKTÖRLER

Cilt kuruluğuna neden olan faktörler gibi bu faktörleri tetikleyen birtakım faktörler de bulunuyor. Örneğin yaş ilerledikçe, cilt kuruluğu problemi çok sık görülüyor. Yine kimyasal ile uğraşan meslek gruplarında cilt kuruluğu daha sık görülürken; tıbbi geçmişinde cilt hastalıkları olan kişilerin cildi daha hızlı kuruyabiliyor.

Tüm bunlardan kurtulmak için iyi bir cilt bakım rutini gerçekleştirmek gerekiyor. Özellikle bolca nemlendiricilerin yer aldığı bakımı ise su başta olmak üzere bol sıvı tüketimi ile desteklemek de son derece önemli.

Cilt kuruluğuna neden olan faktörler belli oldu! İşte önlemek için yöntemler ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.