Cilt kuruluğuna ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

Soğuk kış aylarında nemlendirilmeyen ve hassas olan bazı ciltlerde kuruluk görülmektedir. Bakımlı bir cilde sahip olmak sadece güzellik açısından değil, sağlık açısından da önemlidir. Deride çatlaklıklara, pullanmalara ve dökülmelere sebep olan cilt kuruluğunun başlıca sebebi derideki nem kaybıdır. Peki, Cilt kuruluğuna ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Güneş ışınları, sıcak ve soğuk havalar gibi dış etmenler, stres ve yorgunluk gibi bireysel bir takım etmenler cilt sorunlarını ortaya çıkarır. Cildin nem kaybı sebebi ile ciltte çatlaklar ve pullanmalar oluşmaktadır.Eğer cilt rahatsızlığı ya da cildi etkileyen herhangi bir kronik hastalık söz konusu değilse, bir takım tedbirlerle ve bireysel çabalarla bu sorundan kurtulmak mümkündür. Birçok kişi kış aylarında oluşan cilt kuruluğunu nasıl gidereceğini merakla araştırmaya başladı. Peki, Cilt kuruluğuna ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Cilt kuruluğuna ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

CİLT KURULUĞUNA NE İYİ GELİR?

Ciltte kuruluk gelişmesini önlemek için atılabilecek en önemli adımlar yaşam tarzı değişiklikleri ve nemlendirici krem kullanımı şeklinde sıralanabilir. Günde en az 2,5-3 litre sıvı tüketilmelidir. Nemlendirici kullanımı ihmal edilmemelidir. Nemlendiriciler cildi kaplayarak suyun ciltte hapsedilmesini sağlar. Cildin nemini kaybetmemesi için suya maruz kalmayı sınırlandırmak önemlidir. Bu sebeple banyo ve duş süresini 10 dakika veya daha kısa tutmak ve ılık suyla banyo yapmak iyi olacaktır. Ayrıca günde bir defadan fazla banyo yapmamaya çalışmak cilt sağlığını korumak açısından önemlidir. Ellerin suyla temasını gerektiren bulaşık yıkama ve temizlik sırasında lastik eldiven giyilmelidir. Özellikle sert temizleyiciler kullanılıyorsa mutlaka giyilmelidir.

Cilt soğuk havalardan korunmalıdır. Kışın dışarı çıkarken atkı, şapka ve eldiven kullanımı ihmal edilmemelidir.

Vücut direncimizi artıracak vitamin ve minerallere en fazla ihtiyaç duyduğumuz dönem kış ayları. Bu dönemde çinko, selenyum ve E, C, A vitaminlerine bolca takviye yapmanız gerekiyor.

Cilt kuruluğuna ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! - Resim : 2

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Muz, bal ve yulaf ezmesi maskesi:

Yarım olgun muz, yarım fincan yulaf ezmesi ve 1 yemek kaşığı bal kremsi bir doku oluşturacak şekilde su katılarak karıştırılır. Temiz ciltte yaklaşık 15 dakika bekletilerek ılık su ile yıkanır ve yüz kurulanır.

Yumurta ve bal maskesi:

Haftada iki kere uygulanmak üzere, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşık zeytin yağı ve 1 yumurta sarısı karıştırılarak hazırlanan maske yüze sürülerek 15 -20 dakika bekletilir. Ardından ılık bir havlu ile maske yumuşatılarak yüz yıkanır.

Salatalık ve aloe vera maskesi:

Salata kabukları blenderde püre haline getirilerek 2 yemek kaşığı aleo vera eklenerek karıştırılır. Maske 30 dakika yüzde bekletildikten sonra soğuk ile temizlenir.

Bal ve zeytinyağı: 

Antioksidan ve nemlendirici gücü sayesinde kuru ciltler için adeta bir kurtarıcı niteliğinde olan bal, aynı zamanda tahriş olmuş cildi iyileştirme ve yenileme etkisine sahiptir. Hızlı bir yumuşaklık hissi için bu tarifi rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı:

Bir kap içerisinde bal ve zeytinyağını homojen hale gelen kadar karıştırın ve kuruluk problemi yaşadığınız bölgeye hafif hareketlerle masaj yaparak uygulayın.
Yaklaşık 30 dakika beklettiğiniz karışımı ılık su ile iyice durulayın.
Daha etkili sonuç almak için bu işlemi duştan önce uygulayarak cildinizin duş sırasında kaybedeceği nem oranını eşitleyebilirsiniz.

Sağlıklı ve diri bil cilde sahip olmak için ölü hücrelerinizden kurtulmanız gerekiyor. Cildinize uygun peeling yöntemlerini belirleyerek kış aylarında iyi bir cilt bakımı yapabilir veya yaptırabilirsiniz. 

Elma Sirkesi; 

Malzemeler:

1 çay bardağı doğal elma sirkesi
1 çay bardağı su
Hazırlanışı:

Bir kap içerisinde karıştırdığınız elma sirkesi ve suyu bir pamuk yardımıyla cildinize uygulayın ve bu şekilde 20 dakika bekleyin.
Ardından cildinizi ılık su ile durulayın ve yüzünüzü kuruladıktan sonra nemlendirici bir krem uygulayın.
Bu yöntem sayesinde cildinizin ihtiyacı olan nem oranını karşılayabilir ve aynı zamanda pek çok cilt lekesine veda edebilirsiniz.

Cilt kuruluğuna ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! ile ilgili etiketler kış Hastalık 2020 Cilt kuruluğu cilt cilt bakım ürünleri soğuk
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.