Cilt Bakımı İçin Şifa Banyonuzda Değil Mutfağınızda! Parlayan Cilt İçin 5 Yaz Meyvesi

Parlayan bir cilt için eski bir atasözüne kulak verelim: Ne Yerseniz osunuz. Klinik beslenme ve cilt bakımı konusunda çalışan pek çok uzman eğer harika genleriniz yoksa cilt bakımı için alternatifler olduğunu söylüyor. Cilt sağlığınız için şifayı yalnızca banyonuzda aramayın, mutfağınıza da bakın! İşte parlayan bir cilt için 5 yaz meyvesi...

Evde cilt bakımı deyince aklınıza otomotik olarak serumlar, maskeler ve nemlendiricilerle dolu bir raf geliyor. Ancak bunlardan herhangi birisinin cilt bakımında oynadığı rolü tropikal meyveler de oynuyor. Hatta teninizi güçlendirmenin en etkili yollarından biridir. Banyonuzda aradığınız cilt bakımınız aslında mutfağınıda olabilir. Cilt Bakımı İçin Şifa Banyonuzda Değil Mutfağınızda! Parlayan Cilt İçin 5 Yaz Meyvesi...

Daha fazla uzatmayalım. İşte sağlıklı cildi besleyen 5 yaz meyvesi...

Ananas

Tatlı ve ekşi olan ananas  kokteyl yapımından daha fazladır. C vitamini deposu olan ananas cildinizin ışıltısı için gerekli olanı sağlar. Kolajen üretimini artırır ve cildi seven bir dizi antioksidana sahiptir.

Sinir bozucu sivilcelere, kırmızı burunlara ve lekeli yanaklara birebirdir.

Karpuz

İç ferahlatan Karpuzu beklediğinizi biliyoruz. Bu meyve canlandırıcı olduğu kadar lif ve tabi ki su açısından zengin. "İnsan karpuzu tattığında meleklerin ne yediğini bilir" derler. Bu kırmızı, sulu ferahlık küresi, kelimenin tam anlamıyla, genel olarak iyileşmede hayati önem taşıyan C Vitamini, B6, B1 ve Likopen (karotenoid) iyiliğini içerir.

Cilt Bakımı İçin Şifa Banyonuzda Değil Mutfağınızda! Parlayan Cilt İçin 5 Yaz Meyvesi

Mango

Evet, meyvelerin kralı Mango. C, A, B6, K, E, potasyum, magnezyum ve bakırın iyiliğinin yanı sıra polifenol adı verilen doğal bir kimyasal da içerir. Günde bir mango doktoru uzak tutar.

Kivi

Cilt kırışıklıkları için endişelenmeyin. Kiviler imdadınıza yetişiyor. Kolajen üretimini teşvik eden kivi, oksidatif stersi kovan zengin C vitamini kaynağıdır.

Cilt Bakımı İçin Şifa Banyonuzda Değil Mutfağınızda! Parlayan Cilt İçin 5 Yaz Meyvesi - Resim : 2

Kiraz

Enfes tadıyla kiraz cilt için son derece iyidir. A, C, K vitaminlerini içerir. Genç cildi çevresel etkilerden korur. Kirazlar lezzetli bir atıştırmalık olurken, içerdiği triptofan ve melatonin, onları güzellik uykusu için ideal bir seçimdir.

 

Cilt Bakımı İçin Şifa Banyonuzda Değil Mutfağınızda! Parlayan Cilt İçin 5 Yaz Meyvesi ile ilgili etiketler evde cilt bakımı cilt bakımı cilt bakımı için meyve
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.