Çilingiroğlu'ndan korkunç iddia! Ağustos'a kadar ABD'de 250-300 bin kişi ölecek...

ABD'de California Üniversitesi'nde bulunan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, eyaletlerin son günlerde aldığı normalleşme kararlarının bir felakete yol açacağını ileri sürdü. 5-6 eyalet dışında salgına ilişkin rakamların ya mevcut durumunu koruduğunu ya da yükseldiğini söyleyen Çilingiroğlu, hayatın her alanında normalleşmeye gitme nedeniyle ABD'de ağustosa kadar 250-300 bin kişinin öleceğini savundu.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp yönettiği Tarafsız Bölge programına katılan California Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, erken normalleşmeye geçtiğini belirttiği ABD için korkunç bir iddiada bulundu.

Sözlerine "ABD kötü gitmeye devam ediyor." diyen Çilingiroğlu, bunun gerekçesini ise şöyle açıkladı:

"Sadece 5 ya da 6 eyalet var vaka sayısının azalmaya başladı. Diğerlerinde ise ya aynı sayıda seyrediyor ya da artma var. Özellikle Georgia, Luisiana, Ilinois eyaletlerinde artma var. Bu eyaletler de bilim insanlarının önerilerini takip etmeyerek maalesef sosyal normalleşmeyi başlatmış durumda."

Henüz tepe noktaya ulaşmayan ABD'nin bu normalleşme hamlesi nedeniyle büyük kayıplar yaşayacağını savunan Prof. Çilingiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ayın sonuna kadar maalesef 100 bin kişi ölmüş olacak. Ve haziran ayı itibariyle şu an bin civarında olan ölüm sayısı 3 bine ve şu an 25 bin olan yeni vaka sayısı ise 200 bine çıkacak. Dolayısı ile ağustosa kadar 250-300 bin kişi ölecek. Bunu sadece söyleyen ben değilim. Trump'ın bilim kurulu da aynı şeyi söylüyor. Eyalet başkanları da aynı şeyi söylüyorlar."

ABD'nin normalleşmeye geçmek için biraz da zor durumda kaldığını için geçtiğini belirten Çilingiroğlu, "Biraz da elleri sıkıştı. Çünkü ekonomik sıkıntı Amerikayı sarstı baya ciddi şekilde ve yemek sorunları çıkmaya başladı. İnsanların et alma, eti tedarik etmelerinde sorunlar çıkacak çünkü bu et fabrikalarında yaygın şekilde koronavirüs olması nedeniyle işçiler, meksikalılar orada çalışmak istemiyor. Dolayısıyla bu et fabrikaları kapanmış durumda.
Bilim insanlarının önerilerine rağmen birden açılması, yeteri kadar maske olmaması. Bunlar hala maske takılmalı mı, takılmamalı mıyı tartışıyor." dedi. 

Çilingiroğlu'ndan korkunç iddia! Ağustos'a kadar ABD'de 250-300 bin kişi ölecek...

Virüsün iyice ABD'yi eline aldığını savunan ve ağustosa kadar 250-300 bin kişinin öleceğini tekrarlayan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Türkiye'denin genel durumunu ve dünya geneliyle kıyasını ise şu sözlerle yaptı:

"Türkiye için iyi şeylerden bir tanesi ölü sayısı azalıyor, yeni vaka sayısı azalıyor. Türkiye şu an Rusya'dan sonra 8. sırada ama ben Rusya 'nın rakamlarına inanmıyorum.Çin'e inanmıyorum, İran'a inanmıyorum. Biliyorsunuz bunlar yönetimde baskılar olan ülkeler. Brezilya aynı şekilde. Bence Türkiye bunların da altında. Dün Brezilya başkanı maskesiz, 'Ben inanmıyorum, bu grip gibi' şeklinde açıklamalarla, halkla beraber oldu ki, böyle bir yönetimin rakamları ciddi bir şekilde ileteceğine inanamazsınız. Dolayısı ile ben Türkiye'nin 12. sıralarda falan olduğunu düşünüyorum vaka açısından Kanada'nın önünde. Aynı zamanda ölü sayısı bakımında. Çünkü hekimlerimiz çok iyi, servislerimiz çok iyi o nedenle de ölüm vakaları da azalmaya başladı Türkiye'de erken tedavi nedeniyle."

Türkiye'nin çok iyi bir konumda olduğunu vurgulayan Çilingiroğlu, "O nedenle Türkiye'nin normalleşmesi gerekli ama çok dikkatli olmalı..." uyarısında bulunmayı da ihmal etmedi. 

Çilingiroğlu'ndan korkunç iddia! Ağustos'a kadar ABD'de 250-300 bin kişi ölecek... ile ilgili etiketler Koronavirüs ABD maske Türkiye prof. dr. mehmet çilingiroğlu tedbir normalleşme hekim
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.