Çilingiroğlu: Ekim sonunda olup videosunu çekeceğim

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu katıldığı canlı yayında koronavirüs aşısına ilişkin flaş sözler kullandı. Çilingiroğlu ''Aşı geliyor. Ben Ekim’in sonunda aşımı olup videosunu da çekeceğim'' ifadelerini kullandı.

Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programına konuk olan Çilingiroğlu şu şekilde konuştu;

''Bu virüs siyasi değil. Bu virüs ne zengin ne de fakir tanıyor. Toplam ölüm sayısı 1 milyona yaklaştı. Canan Karatay çıkmış gripten ölen sayısından bahsediyor. Şimdi düğün yapacak, Ayasofya açacak zaman değil. Daha ileri bir zamanda açalım. Toplam vakası 20 bin iken maske takın demediler. 20 Nisan’a kadar maske takın demediler. Yunanistan’da maske takmadığı için insanlara ceza kesildi. Bizde de bu yapılmalıydı. TSE’nin maskeyi gözden geçirip üretim yapması gerekiyor. Bazı maskeler çok ince.

KIŞ KÖTÜ GEÇECEK

Bu virüs ilk ortaya çıkınca Çin sınırları kapatsa, DSÖ uyarı yapsa, Türkiye sınırları kapatsa böyle olmazdı. Biz 3 ay önceki durumda değiliz. Şimdi daha fazla vaka var. Kontrolsüz normalleşme yaptık. Bu kış kötü geçecek. O yüzden herkesin grip aşısını yapması lazım. En azından grip aşımızı olalım. Yine kronik rahatsızlığı olanların zatürre aşısı yapması lazım. Yoksa grip mi koronavirüs mü tespit edemeyeceğiz.

AŞI NE ZAMAN ÇIKAR?

Aşı geliyor. Ben Ekim’in sonunda aşımı olup videosunu da çekeceğim. ABD’den, Almanya’dan, İngiltere’den gelecek. Rus aşısını sormayın bana. Türkiye’nin ön sipariş vermesi lazım. Aşı öncelikli olanlara yapılacak.''

 

Çilingiroğlu: Ekim sonunda olup videosunu çekeceğim ile ilgili etiketler Mehmet Çilingiroğlu aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.