Çikolata kisti neden olur? Endometriozis (Çikolata kisti) belirtileri nedir?

Çikolata kisti olarak bilinen tıbbi literatürde Endometriozis ismini alan hastalık, kadınlarda görülme sıklığı daha fazla olan bir hastalıktır. Rahim içi zarını oluşturan dokuya benzer bir doku rahim dışında bir yerde oluşması ve gelişmesidir çikolata kisti hastalığının nedeni. Bu dokuya Endometrial deniyor. Peki çikolata kisti hastalığının belirtileri nedir?

Rahim içinde yer alan bir dokuya benzer bir dokunun olmaması gereken yerde oluşması ve gelişmesi olarak bilinen çikolata kisti hastalığının asıl ismi Endometriozis'tir. Endometrial doku, yumurtlama döneminde hormonların etkisiyle kalınlaşır.

Peki, çikolata kisti patlaması yaşamadan alınabilecek önlemler var mıdır? Belirtilerini aşağıda bulabileceğiniz bu çikolata kisti rahatsızlığının asıl nedenleri ve tedavi şekli haberimizde.

ÇİKOLATA KİSTİ NEDEN OLUR?

Kadınların yaklaşık yüzde 17'sinde görülen ve üreme problemlerine sebep olan çikolata kisti hastalığı, rahim içinde yer alan bir dokuya benzer bir dokunun (endometrial implant) rahim dışında, yani olmaması gereken yerde oluşması ve gelişmesi sonucu oluşur.

Çikolata kisti yumurtalıklara yerleştiği zaman yumurtalıkların kalitesini etkiler.

ÇİKOLATA KİSTİ BELİRTİLERİ NEDİR?

Adet dönemlerinin ağrılı ve sancılı geçmesi,

Aşırı kanama görülmesi,

İlişki sırasında ağrı

Kısırlık olabilir.

ÇİKOLATA KİSTİ NASIL TEŞHİS EDİLİR?

Göbek deliğinden girilen bir kamerayla tespit ve teşhis edilen çikolata kisti hakkında detayları doktorunuzdan öğrenebilirsiniz.

ÇİKOLATA KİSTİ NEDEN OLUR?

Çikolata kiski nedenleri arasında kanıtlanmış delil bulunmamaktadır. Yapılan araştırmalara göre, kadınlarda görülme riski fazla. Genetik faktörler, beslenme gibi etkenler olabilir nedenler arasında yer alır.

Çikolata kisti neden olur? Endometriozis (Çikolata kisti) belirtileri nedir? ile ilgili etiketler sağlık çikolata kisti belirtileri çikolara kisti neden olur
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.