Cihat Yaycı: Burası İstanbul'dur, Biden aklını başına almalı!

Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, ABD Başkanı Joe Biden'ın skandal 'soykırım' mesajını değerlendirdi. Biden'ın İstanbul'a 'Constantinople' demesine tepki gösteren Yaycı, "Burası İstanbul'dur. Türk topraklarıdır. Biden yönetimi aklını başına almalıdır." ifadesini kullandı.

Bahçeşehir Üniversitesi Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Doçent Doktor, emekli Tümamiral Cihat Yaycı, 1915 olaylarına ilişkin ABD'den gelen sözde 'soykırım' açıklamasını Yeni Akit'ten Muhammed Seyitoğlu'na değerlendirdi.

"BURASI İSTANBUL VE TÜRK TOPRAĞIDIR"

ABD'den gelen skandal açıklamanın satır aralarını irdeleyen Cihat Yaycı, "ABD yaptığı açıklamada İstanbul için 'Constantinople' diyor. Bu açıklamayla ABD, Türkiye'nin varoluşuna direkt karşı olduğunu gösteriyor. Amerika Türkiye için doğrudan tehdit oluşturuyor. Burası İstanbul'dur. Türk topraklarıdır. Biden yönetimi aklını başına almalıdır. Biden 'ömrümüz Kürt devletini gormeye yetecek' dediğini de hatırlatırım...Bundan sonra tüm bunlara hazırlıklı ve tedbirli olmalıyız" şeklinde tepki gösterdi.

AYASOFYA KARARINA MEYDAN OKUMA MI?

Öte yandan Biden'ın İstanbul yerine 'Constantinople' demesi kimi uzmanlarca Ayasofya'nın yeniden cami statüsü kazanmasına bir 'meydan okuma' olarak yorumlandı. 

NE OLMUŞTU?

 Ayasofya Camii açılışı sonrası açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı, bu karardan hayalkırıklığı duyduklarını açıklamıştı.

Bakanlık sözcüsü Morgan Ortagus yaptığı yazılı açıklamada, ''Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesi kararından hayal kırıklığına uğradık. Bu yapı, zengin kültürel tarihine istinaden UNESCO Dünya Mirası Listesi ve İstanbul’un tarihi yerlerinin önemli bir parçasıdır’’ demişti.

YAYCI'NIN RÖPORTAJININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Cihat Yaycı: Burası İstanbul'dur, Biden aklını başına almalı! ile ilgili etiketler İstanbul ABD Ayasofya Cihat Yaycı Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.