Çığlık tablosundaki sır çözüldü

Edvard Munch'un 1893 yılında resmettiği ünlü tablosu Çığlık'ın üzerindeki "Sadece bir deli tarafından çizilebilir." yazısının sırrı çözüldü. Yazının Munch tarafından yazıldığı belirlendi.

Dünyanın en çok bilinen tablolarından biri olan ‘’Çığlık’’ tablosunun üzerindeki küçük ve zor seçilebilen yazıyla yazılan bir cümle, sanat dünyasında birçok varsayımın üretilmesini beraberinde getirmişti.

Resmin sol üst köşesine kurşun kalemle "Sadece bir deli tarafından çizilebilir." yazısı bulunuyordu.

YAZININ SAHİBİ BULUNDU

Norveç Ulusal Müzesi'nin kızılötesi taramalarla yaptığı testler, yazıyı yazanın Edvard Munch'un kendisi olduğunu belirledi.

Çığlık tablosundaki sır çözüldü

KİMİN YAZDIĞI MERAK EDİLİYORDU

Sanat eleştirmenleri uzun süredir yazıyı öfkeli birilerinin mi, yoksa hayatı boyunca psikiyatrik sorunlar yaşayan Munch'un kendisinin mi yazdığını sorguluyordu.

Müze, Munch'un kendi günlükleri ve mektuplarındaki el yazısıyla, resimdeki yazıyı yeni bir teknoloji kullanarak karşılaştırdı ve yazının ressamın kendisine ait olduğu sonucuna vardı. Eser, Oslo'da gelecek yıl açılacak yeni bir müzede sergilenmek üzere elden geçirildi.

Çığlık tablosundaki sır çözüldü - Resim : 2

"YAZININ MUNCH'UN KENDİSİNE AİT OLDUĞUNDAN ŞÜPHE YOK"

Müzenin küratörü Mai Britt Guleng, "Yazının Munch'un kendisine ait olduğundan şüphe yok. Hem el yazısının kedisi hem de Munch'un resmi Norveç'te gösterdiği 1895'te yaşananlar hep aynı sonuca işaret ediyor." dedi.

Ünlü ressam Edvard Munch’un 1893 yılında resmettiği Çığlık tablosu 1994'te Norveç'teki bir müzeden çalınmış ve İngiliz dedektiflerin gizli operasyonuyla yeniden bulunmuştu.

Çığlık tablosundaki sır çözüldü ile ilgili etiketler Norveç ressam çığlık tablo Edvard Munch
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.