Çiğdem Aydın kimdir? Neden öldü?

KADER ve AÇEV gibi kurumlarda hizmeti olan kadın hakları savunucularından Çiğdem Aydın hayatını kaybetti. Sosyal medyada Aydın’ın ölüm haberi sonrasında çeşitli paylaşımlar yapıldı. Peki, Fatma Çiğdem Aydın kimdir?

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) ve AÇEV gibi kurumlarda sayısız hizmetleri bulunan kadın hakları savunucularından psikolog Çiğdem Aydın hayata veda etti. Aydın’ın hayatı kaybetmesi ile sosyal medyada birçok paylaşım yapıldı.

Fatma Çiğdem Aydın Kimdir?

1961 doğumlu olan Fatma Çiğdem Aydın, kurucusu olduğu ve başkanlığını yaptığı Sosyal Dayanışma Ağı (SODA) bünyesinde kadın haklarıyla ilgili çalışmalar ve çeşitli projelerde yer alıyordu. TRT, Birleşmiş Milletler ve kamu kurumları için serbest çevirmen olarak çalıştıktan sonra 2005-2015 arasında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında Çocuk Eğitim Biriminde uzman psikolog olarak görev aldı.

Çiğdem Aydın kimdir? Neden öldü?

Kadın Adayları Destekleme Derneği'nde (KADER), ikinci başkan ve genel başkan olarak görev yaptı. KADER’deki çalışmaları sırasında eğitim materyalleri yazdı, eğitmenlik yaptı, proje yazdı, proje koordinatörlüğü yaptı. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kıskançlık ve Rekabet, Verimli Toplantı Teknikleri, Eğitici Eğitimi, Stres Yönetimi, Kadın Hakları, Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme ve İletişim gibi konularda kadın örgütleri ve karma örgütlere eğitimler verdi.

İsveç ve Hollanda'da yerel yönetimler, yönetişim, sol partilerde kadın örgütlenmesi gibi konularda kurslara katıldı. Kadınlara bilgisayar okur yazarlığı öğretme, AÇEV ile ortak yürütülen okuma yazmanın yanı sıra 1500 kadına temel siyaset eğitimi verme, KA.DER'in Siyaset Okulları projesini başlattı ve geliştirdi.

2008'de Kadınlara Hukuki Destek Merkezi'nin (KAHDEM) kuruluşuna destek oldu ve Genel Sekreterliği'ni yaptı. 2011'de Haklı Kadın Platformu'nun kurulmasına katkı verdi. 2014'te Kadıköy Kent Konseyi Genel Kurulu'nda Konseye Başkan olarak seçildi.

Fatma Çiğdem Aydın Neden Öldü?

Psikolog Fatma Çiğdem Aydın, bir süredir tedavi gördüğü kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Çiğdem Aydın kimdir? Neden öldü? ile ilgili etiketler fatma çiğdem aydın çiğdem aydın
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.