Çifte mutasyon kabusu bir ülkede daha çıktı

Hindistan'da ortaya çıkan çifte mutasyon bu sefer de Japonya'da görüldü. Japonya Baş Kabine Sekreteri Katsunobu Kato 5 kişide çifte mutasyon görüldüğünü açıkladı. Kato, çifte mutasyonun gen analizi yoluyla tespit edilebildiğinin altını çizdi.

İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkan çifte mutasyon bir ülkede daha görüldü. Japonya'dan yapılan açıklamada 5 kişide çifte mutasyonun saptandığı bildirildi. Öte yadan vakaların hızla yayıldığı kentlere OHAL tedbirlerinin başlaması bekleniyor.

Koronavirüs salgınında yeni bir olağanüstü hal (OHAL) uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanan Japonya’da hükümetten mutasyon vakalarına ilişkin açıklama geldi. Japonya Baş Kabine Sekreteri Katsunobu Kato, iki farklı korona virüs mutasyonunun özelliklerini barındıran ve Hindistan’da Kovid-19 vakalarında patlama yaşanmasına neden olduğundan endişe edilen virüs türünün Japonya’da 5 kişide tespit edildiğini duyurdu.

Detaylı veri analizlerini gerçekleştirerek virüsün yayılmasını önlemek için kapsamlı tedbirler alacaklarını yineleyen Kato, "çifte mutasyon" Kovid-19 türünü gen analizi yoluyla tespit etmenin mümkün olduğunu belirtti.

YENİ OHAL KAPIDA

Japonya’da hükümet Kovid-19 vakalarında yaşanan artış nedeniyle yeni bir OHAL ilanını gündemine almış, yarın resmiyet kazanması beklenen uygulamanın virüsün hızla yayıldığı Osaka’nın yanı sıra Tokyo, Kyoto ve Hyogo’da Pazar gününden başlayarak 11 Mayıs’a kadar süreceği kamuoyuna yansımıştı. Ülkede Kovid-19 vakalarının toplam sayısı bugün itibariyle 553 bin 749’a yükselirken, ölü sayısı da 9 bin 828’e ulaştı.

Çifte mutasyon kabusu bir ülkede daha çıktı ile ilgili etiketler Japonya OHAL çifte mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.