Çiftçilerin dikkatine! Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! 31 Aralık son! Hemen e-devlet sistemine girin!

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan çiftçilere yeni bir uyarı geldi. Bakanlık, destek haklarının kaybedilmemesi adına e- devlet sistemlerine giriş yapılması gerektiğini bildirdi. İşte detaylar…

Dışa bağımlılığımızı azaltan en önemli üretim kategorilerinden birisi olan tarımsal faaliyetler, özellikle Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte ortaya çıkan çeşitli tedarik problemlerinden ötürü daha da büyük bir önem kazandı. Hali hazırda çiftçiler için birçok farklı kategori altında destek hizmetleri sunan Tarım ve Orman Bakanlığı hem savaşın hem de ekonomik sıkıntıların etkisi ile ilgili hizmetlerinin kapsamlarını genişletti ve yardım tutarlarını güncelledi.

Çiftçilere birçok alanda destek veren ve yeni dönemde de mevcut desteklerinin arasına yenilerine ekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı, desteklere daha kolay erişim sağlanabilmesi adına geçtiğimiz atlarda önemli bir duyuruda bulundu. Devletin tarım desteklerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 2001 yılında bu yana yürürlükte olan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvuruda bulunmaları gerektiğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kapsamda çiftçilere uyarılarda bulundu.

31 ARALIK SON!

Çiftçilerin dikkatine! Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! 31 Aralık son! Hemen e-devlet sistemine girin!

2001 yılında yürürlüğe giren ve günümüzde halen aktif olan Çiftçi Kayıt Sistemi, üreticilerin kendi ellerinde bulunan arazilerinde yaptıkları bitkisel üretim faaliyetlerinin kayıt altına alınmasını ve söz konusu kayıtlar doğrultusunda da devlet desteklerinden faydalanılmasını sağlamaktadır. Bu kapsamda yeni döneme ilişkin önemli bir uyarıda bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerin 31 Aralık 2022 tarihine kadar sisteme kayıt yaptırmaları gerektiğini, aksi taktirde 2022 yılı desteklerinden yararlanmayacaklarını ifade etti.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ BAŞVURULARINI NEREDEN YAPILIYOR?

Ekim ayından bu yana başvurulara açık olan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne, e- devlet sistemi üzerinden ücretsiz bir şekilde kayıt yapılabilmektedir. Kaydın yapılabilmesi için sisteme T.C. kimlik no ve şifre bilgileri ile girilmesi gerekmektedir. Girişin yapılmasının ardından açıklan ekranda bulunan “arama” kısmına “ÇKS” veya “Çiftçi Kayıt Sistemi” yazılması, ardından da “kayıt yenileme” kategorisine tıklanması gerekmektedir.

E- devlet sistemi aynı zamanda Çiftçi Kayıt Sistemi belgelerine de elektronik ortam üzerinden erişilebilmesini sağlamaktadır. Bu kapsamda yapılan açıklamalara göre şimdiye kadar sistem üzerinden 2,3 milyon çiftçiye belge verilmiştir.

Çiftçilerin dikkatine! Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! 31 Aralık son! Hemen e-devlet sistemine girin! ile ilgili etiketler Çiftçi e-Devlet
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.