Çiftçilere verilecek 30 bin TL hibe başvurusu nasıl yapılır? Hibe başvuru şartları nedir? Son dakika Erdoğan neler söyledi?

Genç çiftçilere 30 bin lira hibe verileceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci 100 günlük eylem planını açıkladığı konuşmasında "Genç çiftçi projeleri kapsamında 2250 genç çiftçiye 30 bin liralık hibe desteği veriyoruz." dedi. 30 bin hibenin nasıl alınacağı ve şartların ne olacağı merak ediliyor. Peki 30 bin liralık hibe hangi çiftçilere verilecek? Şartları nedir? Nasıl başvuru yapılır? Detaylar haberimizde...

30 bin liralık hibe hangi çiftçilere verilecek?  Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci 100 günlük eylem planını açıklıyor. Erdoğan konuşmasında çeşitli başlıklara değindi. Erdoğan, 2250 genç çiftiçiye 30 bin lira hibe verileceğini açıkladı. Vatandaşlar ise detayları araştırmaya başladı. Peki 30 bin liralık hibe hangi çiftçilere verilecek? Şartları nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Çiftçilere verilecek 30 bin TL hibe başvurusu nasıl yapılır? Hibe başvuru şartları nedir? Son dakika Erdoğan neler söyledi?

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkiye açık kaynak platformu kurarak yerli ve milli üretim için teknoloji ve imalat sektörleri başta olmak üzere KOBİ'lere 274 milyon liralık destek veriyoruz. Çiftçilerimize 710 milyon liralık destek sağladık 210 milyon lira hibe desteği verdik. 391 bin 330 dekar tarım arazisinin toplulaştırmasını tamamladık. 50 bin koyun verdik Ziraat Bankası kredisiyle. Silvan tünellerinin ihalesini tamamladık. Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 2 bin 250 genç çiftçiye 30'ar bin lira hibe desteği veriyoruz.

"İlk 100 günlük icraat programımızın sonuçları ile önümüzdeki 100 günlük hedefleri paylaşmak üzere bir aradayız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Geride bıraktığımız 100 günün muhasebe ve murakabesini yaparak yakın geleceğe ilişkin programımızı ortaya koyarak yeni bir açılım kazandıracağız.

Öncelikle tüm bakan arkadaşlarıma ilk 100 günlük icraat programı sürecinde gerçekleştirdikleri gayret için teşekkür ediyorum.

Bir taraftan ülkemizin yeni yönetim sürecine geçişi yönettik diğer taraftan ekonomik açıdan Türkiye'ye diz çöktürmeyi hedefleyen saldırılara karşı mücadele ettik. Milletimize verdiğimiz sözleri gerçekleştirmeye çalıştık. Hedeflerimize ulaşma yönünde önemli mesafe kat ettik.

Kur, faiz, enflasyon üçgeni üzerinden ekonomimize pranga vurmak isteyenleri bir kez daha hüsrana uğrattık. Kurdaki kısa süreli dalgalanmayı dahi hükümeti yıpratmak için fırsat bilen kifayetsiz muhterislerin heveslerini kursaklarında bıraktık.

Karamsarlık pompalayan siyaset simsarları ekonomistler köşe yazarları bugün adeta dillerini yutmuş durumdalar. Allah'ın izni ile ikinci 100 günlük programı uygularken de aynısı yapacağız. Kişisel çıkarı için 81 milyonluk Türkiye gemisinin altını oymaya çalışanlar fırsat bulamayacak, fırsat vermeyeceğiz.

İLK 100 GÜNLÜK EYLEM PLANINDA YÜZDE 97'LİK PERFORMANS

Millet iradesinin üzerinde hiçbir irade tanımadan hakkın ve halkın rızası için gözünü ve gönlünü Türkiye'ye çevirmiş mazlumlar için çalışmaya, üretmeye taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz.

İlk 100 günlük programda yüzde 97 gibi son derece yüksek bir performansa ulaştık. 400 eylemden 340 tanesini tamamladık. Bunların arasında önemli, tarihi milletimizin umut ve heyecanla beklediği pek çok proje bulunuyor.

29 Ekim tarihinde Türkiye'ye yeni bir zafer anıtı kazandırdık. İstanbul Havalimanı ülkemizin gurur abideleri arasında yerini aldı. Tüm etapları devreye girdiğinde yılda 200 milyon kapasiteye çıkacak bu havalimanı hemen her yönüyle dünyada parmakla gösterilen projelerden biri oldu

Millet bahçelerinden 5 tanesini hizmete sunduk. İşte güzellikleri görüyorsunuz. Sahip olduk daha da devam edeceğiz inşallah. 28 adet Millet Bahçemizin inşaat ve proje çalışmalarını da bu süreçte tamamladık. İnşallah 81 ilimizin tamamına bir adet kazandıracağız.

5.5 MİLYAR LİRALIK TASARRUF

2018 yılı bütçesinden yapılan harcamalar itibari ile gerçekleşme oranımız yüzde 86,8 oldu. 400 eylemin hepsi revize edilmiş rakamlarla 43 milyar liralık bütçe maliyeti öngörürken gerçekleşen icraatlar için 37,3 milyar sarfettik. Planlanandan daha az bütçeyle gerçekleşmesinin sebebi uygulamaya koyduğumuz tasarruf tedbirleridir.

Türkçemizin doğru kullanımını temin ve teşvik etmek amacıyla yeni bir kampanya başlatıyoruz. Şehirlerimizin estetiğine zarar veren tabela kirliliği ile daha yoğun bir mücadeleye girişiyoruz.

KARİYER MERKEZLERİ

Önümüzdeki dönemin yol haritası olacağına inandığım 5 yıllık Cumhurbaşkanı Programı'nı tamamlayarak uygulamaya koyuyoruz. Gençlerimize gelecek iş planlarında yardımcı olmak amacıyla üniversitelerimizin tamamında Kariyer Merkezleri kuruyoruz.

HAKİM VE SAVCI YARDIMCILIĞI GELİYOR

Adalet Bakanlığımız yargıda hedef süre uygulamasını 3 Ağustos'ta başarıyla tamamladı. İkinci eylem planımızda soruşturma ve yargılamalarda tayin edilen hedef sürelerin vatandaşlarımıza bildirilmesini sağlıyoruz. Türk yargı sistemine yeni bir yapı getiriyoruz hakim ve savcı yardımcılığı müessesini kazandırıyoruz.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız vasıtasıyla sosyal hizmet merkezlerinin sayısını yüzde 6 artırarak 316'ya çıkarttık. 2019 yılını yaşlı yılı ilan ederek uluslararası yaşlılık şurası düzenliyoruz. 81 ilimizin tamamında Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Birimleri kuruyoruz.

İmar barışı kapsamında 8,5 milyon vatandaşımızın başvurusunu aldık, kalanları almaya devam ediyoruz. Sıfır atık projesini uygulamaya geçiren kamu kurumu sayısını 13 bine yükseltiyoruz.

FETÖ'NÜN YURT DIŞI FİNANSMAN AYAĞINA DARBE

FETÖ ve PKK PYD'nin yurt dışındaki finansmal kaynaklarının kesilmesi çalışmalarına hız verdik. Önümüzdeki 100 günde, FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına, özellikle finansman ayağına darbe vurulmasına yönelik yeni girişimler başlatıyoruz.

Şırnak ve Artvin il merkezleri ile 42 ilçe 4 organize sanayi bölgemizi doğalgazın konforuyla tanıştırdık. İkinci derin deniz sondaj gemimiz yolda kısa süre içinde Akdeniz'de sondaj çalışmasına katılacak.

"GENÇLİK RADYOSU KURACAĞIZ"

76 yeni yurt binasını hizmete açtık. Bay Kemal ne diyor? Hani yurtlar nerede diyor. Bay Kemal sen bizi takip etmiyorsun ki. Bu memlekette neler var neler var haberin yok. 2002 yılında 186 bin yurt yatak kapasitesi ile aldık. Şimdi bu yatak kapasitesini 689 bine çıkarmış olduk. 17 dakika projesini başlatıyoruz. Gençlerimizin sesi soluğu olacak 'Aynı Frekanstayız' adıyla bir Gençlik Radyosu kuruyoruz.

Önümüzdeki ikinci 100 günlük devrede, Kayıt Dışı Ekonomi İle Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanmasını sağlıyoruz. Defter beyan sisteminin kapsamını işletme hesabının esasına göre defter tutan mükellefleri de içini alacak şekilde genişletiyoruz. Türkiye Kalkınma Fonu'nu kuruyoruz. Kitle fonlaması düzenlemelerini yürürlüğe koyuyoruz. Finansal istikrarın güçlendirilmesi ve finansal sektörün sağlıklı gelişimi amacıyla Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi tesis ediyoruz.

KİMLİK KARTI, EHLİYET RANDEVU SÜRESİ 10 GÜN

İcraat programımızın ikinci safhasında İran-Ağrı-Iğdır sınırında 35 kilometrelik sınır aydınlatması, kamera takip sistemi ve güvenlik sensörünü daha devreye alıyoruz. Çağrı merkezlerini tek bir numarada toplayan 112 acil servis sayısını Hakkari ve Zonguldak'ı da ekleyerek 44 ile çıkarıyoruz. Yeni randevu sistemini devreye alarak kimlik kartı sürücü belgesi randevu süresini 60 günden 10 güne indiriyoruz.

Taksim'deki AKM'nin ocak ayı içerisinde ihalesi yapılmak suretiyle hemen temelini atıp, oradaki o dev AKM'yi inşallah dünyaya örnek bir opera merkezi haline getireceğiz.

Trafik Enstitüsü'nü kuruyor, 'Yaşam Tüneli' gibi farkındalık projelerini hayata geçirerek yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 1 oranında azaltmayı hedefliyoruz.

İkinci 100 günlük dönemde, kültür varlıklarının restorasyonu kapsamında 8 tarihi cami ve külliyenin daha restorasyonu tamamlanacak.

Temel eğitimden orta öğretime geçiş sürecinde sade ihtiyaçlara ve öğrencilerin taleplerine cevap verebilen bir sistem oluşturuyoruz. Bay Kemal taşımalı sisteme karşı çıkıyor. Taşımalı sistem niye var? Benim sınıfımda 75 öğrenci vardı neredeyse şimdi 75 öğrencinin olduğu sınıf var mı? Şu anda sınıflarımızda ortalama 30 ve altı. Öyle yerler var ki bunlarda çok çok cüzi kısmi bir şey oralarda mecburen taşımalı sistemi kullanmak durumundasınız. 5 sınıfa bir öğretmenin gittiği zamanları biliriz Bay Kemal.

Milli Savunma Bakanlığı 650 bin gencimizin bedelli askerlikten yararlanmasını temin etti. Sınırlarımız içindeki, mayın ve patlamamış mühimmat sebebiyle kullanılamayan 1,6 milyon metrekare alanın temizlik çalışmalarını başlattık. Önümüzdeki ikinci 100 günlük devrede, 'TCG Dolunay' ve 'TCG Doğanay' denizaltılarında kabul işlemlerini tamamlıyoruz.

Sağlık market uygulamasını hayata geçirdik. Her şey sağlık markette. Sayın Bakan da burada aksi takdirde yanlışı yapanların canını yakarız. Çünkü bunu bizzat şahit olduğum için özellikle bu adımı attık. Önemli bir hastane orada hasta bana şunu söyledi Cumhurbaşkanım şunu görüyor musun dedi büyük bir marketin torbası poşet bunun içinde sarf malzemeleri var hastane halletmedi oğlumu o markete gönderdim aldırdım dedi. Bize bu yakışır mı? Evde sağlık hizmeti. Ülkemizin tarihinde böyle bir şey var mı? Bu sayıyı 1 milyon 200 bine yükselttik.

Manisa Elazığ ve Eskişehir'de 3 şehir hastanesini daha tamamlayarak 20 yeni hastane ve 2 adet ağız ve diş sağlığı merkezini hizmete sunduk Bay Kemal şimdiden seni açılışa davet ediyorum. İnan mutluluk duyarım çok isabetli olur. Bu hastanelerin ne kadar güzel olduğunu gör gör de yalandan kurtul. İkinci 100 gün boyunca 30 adet obezite ile mücadele merkezi açıyoruz.

Esnaf ve sanatkar meslek kollarının güncellenmesini yapıyoruz. Yeni piyasa gözetimi ve denetimi modeli oluşturulmasını sağlıyoruz. Liman ve kara sularının denetim standartlarını yeniliyoruz. İhracatçıların küresel ticari verileri yakından takip edebilmesi için 'Elektronik İhracat Platformu'nun kavramsal tasarımını oluşturuyoruz.''

 

Çiftçilere verilecek 30 bin TL hibe başvurusu nasıl yapılır? Hibe başvuru şartları nedir? Son dakika Erdoğan neler söyledi? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.