Çiftçilere müjde! Bakan Kirişçi duyurdu: Hibe üst limitleri arttırıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, çiftçilere verilen hibelerin üst limitlerinin arttırıldığı duyurdu ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuyla ilgili detaylara yer verdi.

Son günlerde tarımsal faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde önem rol oynayan birçok ürüne zam geldi. Akaryakıttan tohuma, tohumdan ilaca, ilaçtan gübreye kadar birçok bileşene zam gelmesiyle birlikte çiftçiler tarımsal faaliyetlerini yürütmekte zorlanmaya başladı.

Çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini rahatlıkla sürdürebilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilecek hibelerin üst limitleri arttırıldı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, konuyla ilgili ayrıntıları sosyal medya hesabından duyurdu. Kirişçi, yaptığı paylaşıma ‘’Kırsal kalkınma destekleri kapsamında hibeye esas proje tutarı üst limitlerini artırdık. Hayırlı, uğurlu olsun.’’ notunu düştü.

Kirişçi, kırsal kalkınma projesi itibariyla hibe desteklerinin arttırıldığını şu ifadelerle anlattı:

"Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğe göre, hibeye esas proje tutarı üst limitleri KDV hariç, yeni tesis niteliğindeki başvurular için 5 milyon liradan 7 milyon liraya çıkarıldı.

Kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması niteliğindeki başvurular için ise miktarlar 3,5 milyon liradan 5 milyon liraya, kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon niteliğindeki başvurular için 3 milyon liradan 4 milyon liraya yükseltildi.

Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğe göre ise A iş planı kapsamında yer alan makine ekipman alım destekleri başvuruları için hibeye esas proje tutarı üst limiti KDV hariç 300 bin liradan 500 bin liraya çıkarıldı. A İş planı, 5 bin-500 bin lira desteklerin yüzde 50 hibe kısmını kapsıyor.

B iş planı kapsamındaki yatırım konularında yapılacak başvurular için ise hibeye esas proje tutarı üst limiti KDV hariç 600 bin liradan 1 milyon liraya çıkarıldı."

Çiftçilere müjde! Bakan Kirişçi duyurdu: Hibe üst limitleri arttırıldı ile ilgili etiketler Tarım ve Orman Bakanlığı Hibe Desteği
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.