Çiftçiler dört gözle 90 bin dekar alanı sarıya boyayan ayçiçeği fiyatlarının açıklanmasını bekliyor

Samsun Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, 90 bin dekar alana ekilen ayçiçeğinin, ton fiyatının 13 bin liradan açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 90 bin dekar alanda ekilen ayçiçeği tarlaları sarıya boyandı. İlkbaharda ekilen bitki, temmuz ayında yüzünü gösterdi. Çiftçiler ise ton fiyatının 13 bin TL bazında açıklamasını bekliyor. Ağustos ayının sonuna doğru hasadı yapılacak ayçiçeği insan ve hayvan beslenmesinden sanayi sektörüne kadar birçok yerde kullanılıyor.

Çiftçiler dört gözle 90 bin dekar alanı sarıya boyayan ayçiçeği fiyatlarının açıklanmasını bekliyor

''AYÇİÇEĞİNDE TONU 13 BİN TL ARASINDA BİR FİYAT BEKLİYORUZ''

Konuyla ilgili açıklama yapan Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, “Vezirköprü ilçemizde 90 bin dekar alanda ayçiçeği üretimimiz var. 23 ile 25 bin arasında rekolte bekliyoruz. Ayçiçeği bildiğiniz gibi Vezirköprü’nün olmazsa olmaz ürünlerinde birisidir. Yakın zamanda devletimizden fiyat açıklamasını bekliyoruz. İnşallah bu sene fiyatlar güzel olacak. Hükümetimizde şöyle bir gelenek var. Buğday partisinin 2 katı kadar açıklıyor. Buğdayı 6 bin 450 TL kadar fiyat açıkladı. Ayçiçeğinde ise 13 bin TL arasında bir fiyat bekliyoruz. 2 bin TL’de prim bekliyoruz. Üretimde ise 10 bin dekar üzerinde bir artış var. Ayçiçeğinin nisan ayı gibi ekimi başlıyor akabinde hasattan sonra Karadeniz Birlik, Tarım Kredi Kooperatifi gibi kuruluşlara çiftçilerimiz ayçiçeklerini teslim ediyorlar. Tabii ki bu arada tüccarda alım yapıyor. Vezirköprü olarak genellikle yağlık ayçiçeği ekimi yapıyoruz. Biz çekirdeklik ayçiçeği ekimi çok az yapıyoruz” dedi.

Çiftçiler dört gözle 90 bin dekar alanı sarıya boyayan ayçiçeği fiyatlarının açıklanmasını bekliyor - Resim : 2

Çiftçiler dört gözle 90 bin dekar alanı sarıya boyayan ayçiçeği fiyatlarının açıklanmasını bekliyor ile ilgili etiketler Ayçiçeği tarım Çiftçi ayçiçeği fiyat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.