Çift mutantlı korona o ülkede!

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını farklı varyantlarla yayılmaya devam ediyor. İlk olarak Hindistan'da görülen 'çift mutant' koronavirüs alarmı bu kez de ABD'de verildi. Uzmanlar, "Bu iki mutasyonun eşleştiklerinde nasıl davrandıklarını bilmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Mart ayında ilk olarak Hindistan'da tespit edilen 'çift mutant' Kovid- 19 varyantının ABD'de de tespit edildiği açıklandı.

Geçtiğimiz hafta Hindistan Sağlık Bakanlığı'na bağlı virolog Shahid Jameel, çift mutantın "aynı virüste bir araya gelen iki mutasyon" olduğunu açıklamış ve "Çift mutasyon, virüsün bağışıklık sisteminden kaçmasına ve daha bulaşıcı hale gelmesine yol açabilir" diye konuşmuştu.

LA Times'ın haberine göre ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yakından takip edildiği açıklanan 'çift mutant' varyantı ile ilgili bir gelişme daha yaşandı. Varyantın Hindistan'ın ardından ABD'de de tespit edildiği belirtildi.

"NASIL DAVRANDIKLARINI BİLMİYORUZ"

Stanford Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından tespit edilen açıklanan 'çift mutant' varyant ile ilgili Klinik Viroloji Laboratuvarı müdürü Dr. Benjamin Pinsky, "Bu iki mutasyonun eşleştiklerinde nasıl davrandıklarını bilmiyoruz" dedi.

San Francisco Körfez Bölgesi'ndeki bir hastadan alınan örnekte tespit edildiği belirtilen çift mutant varyant ile ilgili Pinsky, "25'inde alınan örnekte tespit edilen genetik dizilimin Hindistan'da bahsedilen çift mutant varyant ile aynısı olduğunu tespit ettik" derken "Bu durum da çift mutant varyantın yayıldığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Çift mutantlı korona o ülkede! ile ilgili etiketler Çin Korona Koronavirüs ABD Hindistan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.