"Ciddiye alınması mümkün olmayan hezeyanlardan ibaret"

Dışişleri Bakanlığı, Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye hakkında yapılan "Küçük Grup" toplantısında Türkiye'ye yönelik ithamlarına sert tepki gösterdi. Mısırlı bakanın Türkiye'ye yönelik suçlamaları için "reddediyoruz" ifadesini kullanan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ülkemize yönelik bu ithamlar, ciddiye alınması mümkün olmayan hezeyanlardan ibarettir" dedi.

Mısır Dışişleri Bakanı 22 Ekim tarihli Suriye hakkında “Küçük Grup” toplantısına katılmıştı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün toplantıya ilişkin bugün yaptığ ve Türkiye'yi hedef aldığı açıklamalara Türk Dışişleri'nden sert tepki geldi. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Mısırlı mevkidaşının açıklamalarına ilişkin yöneltilen soruya yazılı bir açıklama ile cevap verdi. 

Aksoy yazılı cevapta, “Suriye’de terörizmle mücadele uğrunda şehitler veren, 4 milyona yakın Suriyeli sığınmacıya kucak açan, Suriye’nin kuzeyinde halkı zalim bir rejime ve teröristlere karşı koruyan ve gerek Astana, gerek Cenevre’de siyasi sürece somut katkı sağlayan ülkemize yönelik bu ithamlar, ciddiye alınması mümkün olmayan hezeyanlardan ibarettir. Türkiye’nin Suriye’de üstlenmiş olduğu rol sadece kendi milli güvenliğinin değil, Suriye’nin siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasının da teminatıdır ve olmaya devam edecektir. Suriye hakkında ‘Küçük Grup’ üyesi Mısır’a düşen, baskıcı rejimler ve darbeci paralel yapılar ile terör örgütlerinin bayraktarlığını yapmak değil, halkların beklentilerine kulak vermek, bölgede sürdürülebilir barış, güvenlik ve istikrara hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.

"Ciddiye alınması mümkün olmayan hezeyanlardan ibaret" ile ilgili etiketler Türkiye Mısır Hami Aksoy Suriye dışişleri bakanlığı sözcüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.