Çiçero'nun galası Türk Yahudi toplumunu ayağa kaldırdı!

Erdal Beşikçioğlu ve Burcu Biricik'in rol aldığı 'Çiçero' filminin galasında Nazi toplama kampı mizanseni gerçekleştirilmesi Yahudi toplumunun tepkisini topladı. Galada yaşananlara AK Parti'den de tepki geldi

'Çiçero' takma adlı casus İlyas Bazna'nın hayatından ilham alınarak çekilen 'Çiçero' adlı sinema filminin galası Nazi toplama kampı mizanseniyle gerçekleştirildi.

Serdar Akar'ın yönettiği, Erdal Beşikçioğlu, Burcu Biricik, Ertan Saban, Murat Garipağaoğlu, Tamer Levent, Mehmet Ulay, Levent Ülgen, Selen Öztürk, Mehmet Esen'in başrollerini paylaştığı filmin galasına Yahudi soykırımının alet edilmesi büyük tepki topladı.

Çiçero'nun galası Türk Yahudi toplumunu ayağa kaldırdı!

YAHUDİ TOPLUMU TEPKİLİ

Türkiye Yahudi topluluğu, özellikle Auschwitz'te katledilen Yahudilerin de anıldığı, Uluslararası Holokost Anma Haftasında böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesini saygısızlık olarak yorumladı.

Etkinliğe sert tepki gösteren, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh sosyal medya hesabından, "Bu derecede bir rezalet... Toplama kampı dekorunda eğlence!!!!!" mesajını paylaştı.

Çiçero'nun galası Türk Yahudi toplumunu ayağa kaldırdı! - Resim : 2

Şalom Genel Yayın Yönetmeni Ivo Molinas ise "‘Çiçero’ filminin galasına bakınız. Bu anlaşılmaz cehaleti, bilinçsizliği nasıl anlatacağız?" tepkisini gösterdi.

Galaya bir tepki de Şalom Gazetesi yazarı Karel Valansi'den geldi. Valansi, "Çok çirkin, saygısızca... Bir de dalga geçer gibi 27 Ocak haftasında" ifadelerini kullandı.

Çiçero'nun galası Türk Yahudi toplumunu ayağa kaldırdı! - Resim : 3

AK PARTİ DE ELEŞTİRDİ

Öte yandan, Çiçero galasındaki bu görüntülere AK Parti'den de tepkiler geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Yahudi toplumunu rahatsız eden etkinliğe sessiz kalmayarak, "İnsanlık tarihinin en trajik ve vahim suçlarından biri olan milyonlarca insanın toplama kamplarında katliamını bir film galasına eğlence malzemesi yapmanın izahı olamaz, olmamalıdır." dedi.

Çiçero'nun galası Türk Yahudi toplumunu ayağa kaldırdı! - Resim : 4

Galası Uniq Hall'de yapılan Mustafa Uslu'nun yapımcısı olduğu 'Çiçero', İkinci Dünya Savaşı sırasında Ankara'daki İngiliz Büyükelçiliği'nin kalbinde uşak olarak görev yapan, kod adı 'Çiçero' olan İlyas Bazna'nın İngiltere'nin gizli belge ve bilgilerini Hitler Almanya'sına sızdırmasıyla başlayan olayları konu ediniyor. / SuperHaber

 

Çiçero'nun galası Türk Yahudi toplumunu ayağa kaldırdı! ile ilgili etiketler AK Parti Çiçero
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.