CIA'in gizli UFO dosyaları ortaya saçıldı

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) UFO arşivi ile ilgili binlerce gizli dosya internette yayınlandı. İndirilebilir formatta yayınlanan arşivde 2 milyondan fazla belge olduğu öğrenildi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın UFO'lar ile ilgili arşivinin bir kısmı daha önce kamuoyuna açıklanmıştı. Arşivin kalan kısmı da geçtiğimiz günlerde yayınlandı

Uzaylılar ve tanımlanamayan hava cisimleri ile ilgili tüm bilgilerin yer aldığı belirtilen arşivdeki belgelerin indirilebilir formatta olduğu ve herkesin rahatça erişebildiği belirtildi.

10 BİNDEN FAZLA TALEBİN BİNLERCE SAYFALIK TARAMASI

Belgeler, bilgi özgürlüğü aktivisti olan John Greenewald isimli kişinin 'The Black Vault' adlı internet sitesinde yayınlandı. 2.2 milyondan fazla arşiv belgesinin, Greenewald'ın CIA'ya yönelttiği 10 binden fazla talebin ve bugüne kadar binlerce sayfayı taraması sonucunda hazırlandığı belirtildi.

BUGÜNE KADAR OLUŞTURULMUŞ ARŞİVİN TAMAMI ORADA

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CIA, yayınlanan belgelerde 'Tanımlanamayan Hava Olayları' (UAP) başlığında bugüne kadar oluşturulmuş arşivin tamamının yer aldığını söyledi.

Ancak,Greenewald CIA'nın bu iddiasını kanıtlamanın bir yolu olmadığı görüşünü paylaştı.

Black Vault'ta yer alan yazıda, CIA'nın daha önce yayınlanmış kayıtlardan oluşan bir CD hazırladığı ve sitenin 'olabildiğince eksiksiz bir arşive sahip olmak için' içeriği geçen sene edindiği belirtildi.

RUSYA'DA YAŞANAN 'MUHTEŞEM PATLAMA'

Yayınlanan belgelerin arasında, Rusya'nın bir şehrinde yaşanan 'muhteşem patlama' da dahil olmak üzere  yüzlerce ilgi çekici belge yer alıyor.

Belgelerin arasında en dikkat çekenlerinden biri ise CIA Bilim ve Teknoloji müdür yardımcısının 'ofisine elle taşınan' bir nesneyle ilgili.

'CIA YÖNETİCİSİ NESNEYİ BİZZAT İNCELEDİ'

 Belgeyi Twitter hesabından yayınlayan Greenewald, "Onu bizzat incelemek istedi ve sonra incelemeye devam etmeleri yönünde tavsiyede bulundu. Bu tavsiye gizli tutuldu" ifadelerini kullandı.

CIA'in gizli UFO dosyaları ortaya saçıldı

'YARDIMCI OLMAKTAN UZAK TUTUM'

 CIA'ya gönderdiği taleplerle ilgili olarak kuruluşun 'yardımcı olmaktan çok uzak' bir tutum aldığını söyleyen ​Greenewald şunları söyledi:

"CIA, kayıtlarını makul bir şekilde kullanmayı inanılmaz derecede zorlaştırdı. Belgeleri, hiç güncel olmayan '.tif' formatında sundular ve bu format insanların belgelerin içinde arama yapmalarını ve araştırmalarını çok zorlaştırıyor" 

 

CIA'in gizli UFO dosyaları ortaya saçıldı ile ilgili etiketler UFO ABD CIA Uzaylı belge
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.