CIA, 'Havana Sendromu' ile boğuşuyor! Sorumlusu Rusya mı?

200 civarındaki CIA çalışanında daha önce de görülen 'Havana Sendromu' tespit edildi. İddialara göre gelişmiş ve teknolojisi bilinmeyen bir mikrodalga silahıyla, beyinlerine uzaktan hasar verildi. CIA direktörü bu durumdan Rusya'yı sorumlu tuttu.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, 200 civarında CIA çalışanının Havana sendromuna yakalandığını bildirdi.

Ulusal Halk Radyosu'na konuşan CIA Direktörü Burns, Teşkilat'ın sendromun nedeninin tespitine yönelik çalışmaları güçlendirdiğini aktardı.

Burns, 200 civarında CIA çalışanının Havana sendromuna yakalandığını belirtti.

CIA, 'Havana Sendromu' ile boğuşuyor! Sorumlusu Rusya mı?

ABD'Lİ YETKİLİLERDE GÖRÜLEN GİZEMLİ HASTALIK: HAVANA SENDROMU

Kanada'nın Küba Büyükelçiliğinde görevli personelde 2017 ilkbaharında "Havana sendromu" olarak adlandırılan gizemli rahatsızlığın yol açtığı baş dönmesi ve baş ağrısı gibi şikayetler görülmeye başlanmıştı.

ABD'nin Küba'daki Büyükelçiliğinde görevli 21 kişide de benzer şikayetler görülmüş, Washington DC yönetimi Eylül 2017'de ülkede 2'nci derecedeki personelinin büyük bölümünü geri çekmişti.

RAHATSIZLANAN KANADALILAR KENDİ HÜKÜMETLERİNE DAVA AÇTI

Küba'da görevliyken gizemli rahatsızlığa yakalanan Kanadalı diplomatlar Ottawa hükümetine 21,1 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı.

Küba hükümeti, ülkede görevli ABD'li diplomatların maruz kaldığı öne sürülen gizemli sonik saldırı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.

CIA, 'Havana Sendromu' ile boğuşuyor! Sorumlusu Rusya mı? ile ilgili etiketler CIA silah ABD Kanada havana sendromu mikrodalga
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.