Chrome'daki gizli mod sizi gerçekten gizliyor mu?

Arama devi Google, Chrome tarayıcısını gizli modda kullanan kullanıcılardan gizli bir şekilde veri toplamakla suçlanıyor. İddialar doğru çıkarsa Google, 5 milyar $ tazminat ödemek zorunda kalabilir.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde açılan bir sınıf davasına göre arama devi Google, kullanıcılar Chrome'un gizli modunu aktif etse dahi arka planda gizli bir şekilde veri toplamaya devam ediyor.

San Jose'deki federal mahkemede açılan dava, 1 Haziran 2016'dan itibaren gizli modu kullanan kullanıcıları kapsıyor. Mahkemeye yapılan şikayete göre Google, Chrome'u gizli modda kullanan kullanıcıların Google Analytics, Google AdSense gibi çeşitli Google servisleri aracılığıyla verilerini topluyor.

Davacılar, Chrome'u gizli modda kullanırken Google ile paylaşılan veriler üzerinde kontrol sahibi olduklarına inanmaya kasten aldatıldıkları gerekçesiyle Google'dan şikayetçi.

Google: "Gizli modda veri toplanabilir"


Bu iddialara karşı Google cephesinden gelen cevap ise şu şekilde: "Her yeni gizli sekme açtığınızda, daha önce de açıkça belirttiğimiz gibi web siteleri oturumunuz sırasında gezinme etkinliğiniz hakkında bilgi toplayabilir."

Kullanıcı gizliliğini ihlal etmekle suçlanan Google, iddialar doğru çıkarsa en az 5 milyar dolarlık bir maddi yaptırımla karşı karşıya kalabilir. .

Chrome'daki gizli mod sizi gerçekten gizliyor mu? ile ilgili etiketler Google Chrome gizli mod
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.