Chrome 86, dizüstü bilgisayarlarda batarya süresini arttıracak

Google Chrome, dünyanın en popüler internet tarayıcısı olmasına rağmen özellikle çoklu sekme kullanımında tam bir RAM ve batarya canavarı olarak biliniyor. Dizüstü bilgisayar kullanıcıları, Chrome’da çok fazla sekme açtıklarında hem performans sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor hem de kullanım süreleri önemli ölçüde azalıyor. Chrome 86'nın deneysel özelliklerinden birinde yapılan bir test, tarayıcının yeni sürümüyle 2 saate kadar daha uzun batarya süresi sunabileceğini gösteriyor.

Chrome 86 sürümünün getireceği özellikler hakkında inceleme yapan WindowsClub, tarayıcının yeni sürümünde deneysel bir özellik yer aldığını fark etti. Söz konusu özellik arka planda çalışan Chrome sekmelerinde JavaScript zamanlayıcılarını ve izleyicilerini kapatarak önemli bir miktarda şarj tasarrufu sağlamakta. 36 arka plan sekmesi ve bir boş ön plan sekmesi bulunan Chrome penceresiyle yapılan ilk testte iki saate kadar pil tasarrufu sağlandı. Çoğu insanın hiçbir zaman 36 arka plan sekmesi açmayacağını düşünürsek bu test pek de etkileyici gelmeyebilir. YouTube’da sürekli olarak video oynatılan başka bir testte ise 36 dakika kadar kullanım süresi artışı tespit edildi. Dizüstü bilgisayarların saatlerle ölçülen şarj ömrünü düşündüğümüzde 36 dakikalık farkın devrimsel olmasa da fayda sağlayabileceği söylendi. Buradaki asıl dikkat edilmesi gereken nokta bunun yalnızca deneysel bir özellik olması. Yani Google, söz konusu özelliği Chrome 86’nın kararlı sürümü için de yayınlayabileceği gibi özelliği tamamen iptal edebilir ya da sonraki Chrome sürümlerine erteleyebilir.

Chrome 86, dizüstü bilgisayarlarda batarya süresini arttıracak ile ilgili etiketler Google bilgisayar Chrome chromium chrome 86 dizüstü bilgisayar batarya batarya süresi tarayıcı internet tarayıcısı sekme sekmeler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.