Chris Rock'a tokat atan Will Smith yeni filmi için kaygılı

Hollywood yıldızı Will Smith, 28 Mart'ta Los Angeles’taki Dolby Theatre’da düzenlenen 94'üncü Oscar Ödülleri töreninde, eşi Jada Pinkett Smith ile ilgili şaka yaptığı için sunucu Chris Rock'a tokat atmıştı. Yeni filmi 'Emancipation' için basın turuna çıkan Smith, yaşanan olayların filmi olumsuz etkileyebileceğini ifade ederek o geceyle ilgili konuşurken öfkesine yenik düştüğünü ve kontrolünü kaybettiğini söyledi.

94. Oscar Ödülleri'nde, King Richard'daki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünün sahibi olan Hollywood yıldızı Will Smith, eşi Jada Pinkett Smith'in kısa kestirdiği saçlarıyla ilgili espri yapan sunucu Chris Rock'a tokat atmıştı.


Will Smith, öfkeyle yerinden kalkarak ve sahneye çıkıp Rock'a sert bir tokat atmıştı. Yerine dönen Smith, "O kirli ağzına bir daha eşimin adını alma" diye bağırmıştı. Daha sonra Smith'in 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ını kazandığı açıklanmıştı. Smith, ödülünü alırken yaptığı konuşmada gözyaşları içinde olaydan dolayı özür dilemişti.


OSCAR'DAN 10 YIL MEN EDİLDİ

Smith, mart ayından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da yaşananlardan ötürü özür dilemişti. Akademi, Smith’in 10 yıl boyunca etkinliklerine katılmasını yasaklamıştı. Will Smith, Oscar töreninde komedyen Chris Rock'a tokat atması nedeniyle 10 yıl boyunca Oscar galalarından ve diğer Akademi etkinliklerinden men edilmişti.

Chris Rock'a tokat atan Will Smith yeni filmi için kaygılı - Resim : 2

YENİ FİLMİ İÇİN ENDİŞELİ

Ünlü oyuncu, başrolünde yer aldığı 'Emancipation' filmi hakkında konuşmak için Trevor Noah'nın programına konuk oldu. Antoine Fuqua'nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin, Oscar yarışında güçlü bir aday olduğu konuşulurken Smith’in tokat hadisesi yeniden gündeme geldi.

Oyuncu, insanların filmi izleyip izlememe konusunda kararsız kalmasını anlayışla karşıladığını ama filme emek veren çalışanların kendisi yüzünden cezalandırılmamasını umduğunu söyledi.

''KONTROLÜMÜ KAYBETTİM''

O geceyle ilgili konuşan Smith, "Tahmin edebileceğin gibi korkunçtu. Tüm kontrolümü kaybettim. O gece bir şeyler yaşıyordum. Bu tabii ki davranışımı haklı çıkarmıyor. Aklımda birçok şey vardı. Attığım tokat, babasının annesini dövmesini izleyen küçük bir çocuk gibiydi. Böyle biri olmak istemem" ifadelerini kullandı.

''9 YAŞINDAKİ YEĞENİM O TOKADI SORDU''

Aynı gece King Richard filmindeki rolüyle Oscar’da 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazanan Will Smith , tokatın ardından nasıl hissettiğini "Tamamen bitmiştim. Uzun zamandır içimde tuttuğum öfke birden ortaya çıkmıştı. 9 yaşındaki yeğenim o gece eve geldiğimde ‘O adama neden vurdun?’ diye sordu. 'Ah bunu neden söyledin şimdi?' dedim kendime" diyerek açıkladı.

Smith "Eğer bu olaydan ne öğrendiğimi soracak olursan, birbirimize karşı hep nazik olmamız gerektiğini söylerdim" ifadelerini kullandı.

 

NE OLMUŞTU?


En iyi belgesel ödülünü vermek için sahnede bulunan Chris Rock, konuşması sırasında Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in sıfıra vurulmuş saçlarına atıfta bulunarak "Jada, GI Jane 2 için sabırsızlanıyorum" diyerek, GI Jane filmine göndermede bulunmuştu.

Chris Rock'ın gülerek espiriyi sürdürmesinin sinirlenen Will Smith, öfkeyle yerinden kalkarak ve sahneye çıkıp Rock'a sert bir tokat atmıştı. Yerine dönen Smith, "O kirli ağzına bir daha eşimin adını alma" diye bağırmıştı.

Oscar Ödülünü almak için sahneye çıkan Will Smith, konuşmasında "Akademi'den özür dilemek istiyorum. Tüm aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Sanat hayatı taklit eder. Çılgın babaya benziyorum, tıpkı Richard Williams hakkında söyledikleri gibi. Ama aşk sana çılgınca şeyler yaptırır." ifadelerine yer vermişti.

Smith daha sonra Instagram hesabından yaptığı paylaşımda konu ile ilgili sessizliğini bozmuş ve Chris Rock'tan da özür dilemişti: "Şiddetin her türü zehirli ve yıkıcı. Benim dün geceki hareketlerim kabul edilemez ve affedilemez. Espriler işin bir parçası fakat Jada'nın sağlık durumuyla ilgili bir espri bana çok fazla geldi ve duygusal davrandım. Kamuoyunun önünde senden özür dilemek istiyorum Chris. Sınırı aştım ve hatalıydım. Çok utandım ve hareketlerim olmak istediğim adamı göstermiyor. Dünyada şiddete yer olmamalı."

Chris Rock'a tokat atan Will Smith yeni filmi için kaygılı ile ilgili etiketler Chris Rock Jada Pinkett Smith Will Smith
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.