CHP'yi zora sokacak 'HDP' sorusu

CHP'den istifa eden ve yeni parti kurma çalışmalarında sona yaklaşan Muharrem İnce, CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. CHP'ye sert eleştirilerde bulunan İnce, "HDP aday çıkarsaydı yerel seçimlerde İstanbul'u Ankara'yı alabiliyor muyduk?" diye sordu.

CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı olan ve geçtiğimiz haftalarda partisinden istifa eden Muharrem İnce, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

Canlı yayında CHP'ye ağır eleştiriler yönelten İnce, partiden ayrılması sonrasında oyları böleceği yönündeki iddialara yanıt verdi. İnce, "CHP yönetimine şunu soruyorum, 25 senedir yüzde 20 ila 25 arasında gidip gelmiş, elinizi vicdanınıza koyun. CHP önümüzdeki seçimlerde yüzde 35'lere gidiyordu da ben mi engel oldum?" diyerek tepki gösterdi.

CHP'yi zora sokacak 'HDP' sorusu

"HDP ADAY ÇIKARMASAYDI SEÇİMLERİ KAZANABİLİYOR MUYDUK?"

Kendisinin bu açıklamalarının ardından gelen "Yerel seçimleri aldık" tepkilerine de değinen İnce, "HDP aday çıkarsaydı alabiliyor muyduk? İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana... HDP aday çıkarsa biz alabiliyor muyduk? Başka bir sorum yok?" dedi.

NE OLMUŞTU?

Düzenlediği basın toplantısında CHP'den istifa ettiğini duyuran Muharrem İnce, açıklamasında, "ABD'den demokrasi dilenenlerle, 'Atatürk' diyemeyenleri yönetici yapanlarla yolumu ayırıyorum. CHP artık tabeladan ibarettir" ifadelerini kullanmış ve Memleket Hareketi ile siyasi yaşamına devam edeceğini belirtmişti.

 

CHP'yi zora sokacak 'HDP' sorusu ile ilgili etiketler Muharrem İnce CHP HDP CNN Türk

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.