CHP'yi karıştıran iddia: 1 milyar lira ile ortadan kayboldu

CHP'de ortaya çıkan bir dolandırıcılık iddiası ortalığı karıştırdı. Daha önce milletvekilliği ve belediye başkanlığı için aday adayı olan ve son olarak Eyüpsultan İlçe Başkanlığı yarışını kaybeden Saim Diken'in seçim çalışmaları için partilerden topladığı 1 milyar lira ile ortadan kaybolduğu iddia edildi. Diken'in ABD'de şirket kurduğu ve sosyal medya hesaplarını kapattığı belirtiliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandıran Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın olayının bir benzeri ile çalkalanıyor. İddiaya göre Saim Diken, CHP'de aktif olarak görev yapan bir isimdi.

CHP'yi karıştıran iddia: 1 milyar lira ile ortadan kayboldu

İstanbul 2. Bölge Milletvekili aday adayı oldu. Seçilemeyince 2019 yerel seçimlerinde Eyüpsultan Belediye Başkan aday adayı oldu. Burada da kendisine yer bulamayınca, 2020'de Eyüpsultan CHP İlçe Başkan adayı oldu. 150 oy aldı ancak 7 oy farkıyla yarışı kaybetti. CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş seçildi.

CHP'yi karıştıran iddia: 1 milyar lira ile ortadan kayboldu - Resim : 2

ABD'YE YERLEŞTİ İDDİASI

Sabah gazetesinden Barış Savaş'ın haberine göre, Diken, CHP içerisinde girdiği her yarıştan mağlup ayrılırken, son golünü attı. CHP'li bazı milletvekilleri, İl Başkanları ve yardımcıları, Belediye Başkanları, Meclis üyeleri ve partili müteahhitlerden tüm bu seçim çalışmaları sırasında yaklaşık 1 milyar topladı. Daha sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

CHP'yi karıştıran iddia: 1 milyar lira ile ortadan kayboldu - Resim : 3

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de fotoğrafları yer alan Saim Diken hakkındaki son iddia ise topladığı 1 milyar TL ile Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleştiği ve burada bir şirket kurduğu yönünde oldu.

CHP'lileri ve partili vatandaşlardan parayı toplayan Diken'in ayrıca sosyal medya hesaplarını ve tüm iletişimini de kapattığı öğrenildi.

CHP'yi karıştıran iddia: 1 milyar lira ile ortadan kayboldu ile ilgili etiketler CHP ABD Para saim diken tosuncuk
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.