CHP'ye bomba etkisi: İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na onay çıktı mı?

Abdulkadir Selvi, İYİ Partili Buğra Kavuncu'nun ortak aday açıklamasından sonra Mansur Yavaş adının kulislerde sık geçtiğini söylemesi üzerine CHP'ye bir bomba bıraktığını savundu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 6'lı masanın henüz Cumhurbaşkanı adayı çıkaramamasını kaleme alırken İYİ Parti detayına değindi. 

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, yapılan aday toplantısı sonrasında ortak adayın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmadığı vurgusunu yaptı. Kulislerde Mansur Yavaş adının konuşulduğunu söyleyen Kavuncu'nun açıklamaları sonrasında CHP'nin tavrı merak konusu olmuştu.

İşte Selvi'nin o yazısı:

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi süreci yaklaştıkça 6’lı masadaki görüş ayrılıkları su yüzüne çıkmaya başladı. Son bildiride ortak cumhurbaşkanı adayı vurgusu yapıldı ama asıl mesaj toplantı öncesinde Buğra Kavuncu’dan geldi. Buğra Kavuncu, Meral Akşener’e çok yakın isimlerden birisi. Ümit Özdağ’ın kopuşunu göze alma pahasına Buğra Kavuncu’ya sahip çıkmıştı. O nedenle Buğra Kavuncu’nun açıklamasını Meral Akşener’in 6’lı masaya mesajı olarak değerlendirebiliriz.

ZAMAN AYARLI HAMLE

Buğra Kavuncu, “Bizim sahada şubat ayından beri en çok duyduğumuz isim Mansur Başkan. Mansur Yavaş ile ilgili bir ağırlık var” çıkışı ile bombanın pimini çekip 6’lı masanın ortasına bıraktı. Buğra Kavuncu’nun zaman ayarlı açıklaması 6’lı masada, “Kılıçdaroğlu ortak adayımız” kararının alınmasını önlemeye yönelik bir hamle olarak değerlendirildi.

CHP’Yİ SARSTI

Buğra Kavuncu’nun bu çıkışı CHP’yi şaşırttı ve rahatsız etti. CHP, toplantı sonrasında yayınlanan bildirideki “ortak aday” vurgusu ile moral buldu ama Buğra Kavuncu’nun açıklamaları mercek altına alındı. Buğra Kavuncu kendi değerlendirmelerini mi yansıtıyor yoksa Meral Akşener’in mesajlarını mı paylaşıyor sorusunun peşine düşüldü.

AKŞENER’İN MESAJI

Kılıçdaroğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Meral Akşener bir yerde yorum yaptı. O da Kılıçdaroğlu’nun memleketi olan Tunceli’yi ziyaretinde, “Cumhurbaşkanı adaylığı elbette Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakkıdır ve saygı duyulması gereken bir durumdur” dedi. Ama hiçbir zaman Kılıçdaroğlu ortak adayımızdır diye açıklama yapmadı. Zaten Akşener onu söylese Kılıçdaroğlu davul zurna eşliğinde adaylığını ilan ederdi. Akşener’in bu konuda ser verip sır vermemesi CHP Genel Merkezi için her zaman bir muamma oldu. Hem de tedirgin eden bir muamma. 2018 seçimlerinde Abdullah Gül’ü denklem dışına iten hamlenin sahibi Akşener olduğu için CHP Genel Merkezi Akşener’e hep kuşkuyla baktı.

 

 

CHP'ye bomba etkisi: İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na onay çıktı mı? ile ilgili etiketler Mansur Yavaş Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.