CHP'nin televizyonuna FETÖ nasıl çöktü?

CHP'nin büyük destekleriyle yayın hayatına devam eden, fakat sonrasında Can Dündar’a emanet edilerek kapanma sürecine girip büyük hüsran yaratan Artı 1 TV'nin yaşadığı süreçleri Sevilay Yılman bugünkü köşesine taşıdı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman CHP'nin desteklediği Artı 1 TV'nin yaşadığı süreçleri detaylarıyla anlattı. Yılman, "Televizyon Can Dündar’a emanet ediliyor. Sonrasında da tahmin edeceğiniz gibi iş zıvanadan çıkıyor" diyerek televizyona FETÖ'nün nasıl çöktüğünü anlattı.

Sevilay Yılman'ın 'CHP’nin televizyonuna ne oldu?' başlıklı yazısı:

BÖYLEDİR zaten... Bir arı kovanına çomağı sokarsınız ve can havliyle kovandan dışarı çıkan arılar gelip sizin başınıza üşüşür. Bendeniz de önümüzdeki hafta kurultayını yapacak CHP içerisindeki tartışmaları, kulisleri, polemikleri birkaç seferdir köşeme taşıdığım için arıların hücumuna uğramış durumdayım değerli okurlarım.

Öyle şeyler aktarılıyor ki tarafıma, inanılır gibi değil. Tabii bunların büyük bir kısmını yazamıyorum; çünkü kaydı yok, belgesi yok. Durduk yerde de kimseyle mahkemelik olmak istemediğim için belgesi olmadan da bu anlatılanları yazmamaya kararlıyım. Ancak aralarında yazabileceklerim de var.

Bunlardan biri, yine CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’la ilgili. Yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde Sayın Toprak kabul etmiyor ama şunu kesin bir dille yazabilirim ki Erdoğan Bey parti tabanında çok tutulan ve kabul gören bir isim değil.

Bilakis aşırı tepki var kendisine ve bu tepkilerin de birden fazla sebebi mevcut. Bunlardan birinin İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Canan Kaftancıoğlu olduğunu yazmıştım ama bu bilinen bir neden... Bir de sadece partililer arasında konuşulan, henüz gün yüzüne çıkmamış konular var.

Bu arada bir detayın altını çizeceğim. Bu konu bana geçen hafta gelmişti. Gündemin yoğunluğundan hemen kaleme alamadım. Ama sanırım konuyu bana ileten kaynağım, başka gazetecilere de iletmiş. Onlardan biri de Çağdaş Ses internet sitesinde yazılar yazan ve CHP tabanını çok iyi takip eden Ece Sevim Öztürk. Benden erken davrandığı için onun yazdıklarına bir tepki, adı geçenlerden bir yalanlama var mı baktım. Bir şey göremedim. Neyse; konuya giriyorum.

TELEVİZYON TOPLANTISI

Hatırlar mısınız bilmem; Gezi olaylarının patlamasının hemen ardından Gezicilere destek amacıyla bir televizyon kurulmuş ve adına da Artı 1 denilmişti. İlk başlarda Haluk Şahin, Uğur Dündar, Tuncay Mollaveisoğlu gibi gözde muhalif gazetecilerin bir araya gelip kurdukları bu televizyon projesi, sonradan parasızlıktan ve imkânsızlıktan yürütülememişti. Daha o zamanlar duymuştum bu ekibin televizyonu yayına sokmak ve büyütmek için bir finans desteği arayışında olduğunu ama o günler epeyce debdebeli geçtiği için üzerinde durmamıştım bu meselenin.

Yeni öğrendim ki söz konusu ekip bulmuş gereken finansı. Hem de tam yerinden, CHP’den. Bu bilgileri anlatan kaynağıma göre o tarihlerde ciddi bir ihtiyaç olduğuna inanıldığı için sahip çıkılmak istenmiş Artı 1 TV’ye. Ancak o niyetle çıkılan yolun sonunda büyük bir hüsran oluşmuş.

Anlatayım... TV’nin kurucuları, CHP ile bir dizi görüşme sırasında Erdoğan Toprak’ın da kapısını tıklatıyorlar. Projeyi pürdikkat dinleyen Toprak, isminin gizli kalması koşuluyla bu projeye CHP olarak sahip çıkacaklarını söylüyor. Ondan hemen sonra da bir akşam yemeği tertip ediyor ve İstanbul’daki ilçe belediye başkanları ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir araya getiriyor.

İddiaya göre başkanlardan kendi bütçelerine uygun olarak epeyce bir para talep ediliyor. Bazıları veriyor bu parayı, basıları ise vermiyor ya da veremiyor. Her neyse ama nihayetinde Erdoğan Toprak başında verdiği sözü tutup Artı 1 TV’nin perde arkasındaki patronu oluyor.

Sonra devreye CHP’yle, hatta siyasetle hiç ilgisi olmayan Altan Ertürk ismi giriyor. Erdoğan Toprak bu ismi televizyonun başına getiriyor. Ardından başlıyor çalışmalar. Tanışma toplantısı düzenleniyor ve Altan Ertürk; Uğur Dündar, Haluk Şahin, Tuncay Mollavesioğlu’nun da bulunduğu o toplantıda, “Erdoğan Bey bu kanalın artık resmi sahibi olarak beni görevlendirdi. Herkes rahat olsun, gereken neyse yapacağım. Bana güvenin lütfen” diyor.

Bu arada söz konusu toplantıda geçen aylarda adı epeyce bir gündeme gelen Ekim Alptekin’in ismi de geçiyor. Ertürk, Alptekin’in de bu işin içerisinde olduğunu söylüyor ve ARTI 1 TV’nin büyümesi, yaygınlaşması için patronu olduğunu söylediği Alptekin’in finansal olarak ne gerekiyorsa vereceğini belirtiyor. (Bu ismi not edin, bilahare anlatacağım kendisini.) Allah var, verdiği sözleri de tutuyor. Bayağı bir para harcıyor televizyonun altyapısı için ancak o paranın kaynağının ne olduğunu kimse bilmiyor. Yani belediyelerin verdiği paralardan mı yoksa başka bir yerlerden mi, orası muğlak!

Uzatmayayım... Televizyon yayına geçiyor ama anlaşmazlıklar çıkıyor mevcut ekiple. Önce Tuncay Mollaveisoğlu, ardından Uğur Dündar’la ilişik kesiliyor ve iddiaya göre Erdoğan Toprak’ın da onayıyla televizyon Can Dündar’a emanet ediliyor. Sonrasında da tahmin edeceğiniz gibi iş zıvanadan çıkıyor ve ekran bugün bir kısmı yurtdışında, bir kısmı hapiste olan kimi isimlerle dolup taşıyor. Besbelli görevi tamamlanınca da televizyon kapatılıyor tamamen.

TOPRAK ASLINI ANLATMALI

Televizyon kapatılıyor ama konu CHP içerisinde konuşulmaya devam ediyor. Kime dokunsam homurdanmalar eşliğinde bu konuyla alakalı bir şeyler fısıldıyor. Haklılar da. Zira CHP politikalarını ve düşüncelerini anlatma niyetiyle kurulan Artı 1 TV’ye şimdi haklarında türlü suçlama olan kimselerin çökmesi kabul edilir bir durum değil. Hesabı verilmeli. “Neden böyle oldu? O proje nasıl o hale geldi?” Naçizane fikrim, Sayın Erdoğan Toprak, iddia edildiği üzere projenin arkasındaki kişiyse eğer, çıkıp kurultayda bu konunun aslını anlatmalı. Yoksa şaibeler birbirini kovalamaya devam eder.

CHP'nin televizyonuna FETÖ nasıl çöktü? ile ilgili etiketler CHP Can Dündar Sevilay Yılman artı 1 tv erdoğan toprak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.